Tobias Lindholms stjernespækkede serie om mordet på Kim Wall får premieredato

Tobias Lindholms stjernespækkede serie om mordet på Kim Wall får premieredato
Pilou Asbæk og Søren Malling i 'Efterforskningen'. (Foto: Henrik Ohsten)

Tobias Lindholms serie om mordet på Kim Wall og Ubådssagen, ‘Efterforskningen’, er en af efterårets mest ventede serier. Og nu er TV2 klar med en premieredato på den stjernespækkede krimiserie.

LÆS VORES ANMELDELSE AF ‘EFTERFORSKNINGEN’: Nu skal kritikken af TV 2’s ubådsserie forstumme

‘Efterforskningen’ får premiere 28. september på TV2 og TV2 Play. Serien følger drabschef Jens Møller (Søren Malling) og chefanklager Jacob Buch-Jensens (Pilou Asbæk) opklaringsarbejde, mens de over otte hæsblæsende måneder opruller landets mest omtalte drabssag i nyere tid.

På papiret ligner det en enkel sag: Kim Wall forsvinder til søs i en ubåd og gerningsmanden kommer tilbage til land som eneste overlevende, mens der findes blodspor i ubåden. Men komplikationerne viser sig hurtigt: Der er ikke noget lig, ingen dødsårsag og heller intet motiv og mordvåben.

Serien tager os helt tæt på forholdet mellem Møller og Kim Walls forældre (spillet af Pernilla August og Rolf Lassgård). Et forhold, der påvirker drabschefens relation til sin egen familie og sit arbejde.

Tobias Lindholm, der blev Oscar-nomineret med ‘Krigen‘, har selv skrevet og instrueret seriens seks afsnit. På samme måde som i hans spillefilm, der også tæller den stilskabende debut ‘R’ og opfølgeren ‘Kapringen’, har han vægtet at bringe os så tæt på alle detaljerne i opklaringsarbejdet som muligt.

‘Efterforskningen’ er blevet til i samarbejde med Kim Walls forældre, Ingrid og Joachim Wall, samt drabschef Jens Møller og chefanklager Jens Buch-Jepsen.

På rollelisten ses desuden Laura Christensen, Dulfi Al-Jabouri, Hans Henrik Clemensen og Anders Juul (‘Fred til lands’) som Jens Møllers medefterforskere.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af