En af de største fiaskoer i Hollywood-historien er en realitet med lukningen af Quibi

En af de største fiaskoer i Hollywood-historien er en realitet med lukningen af Quibi
Liam Hemsworth i Quibi-serien 'Most Dangerous Game'.

Når historien om de største fiaskoer i techverden og/eller Hollywood skal skrives, vil Quibi formentlig figurere på en af de første sider.

Dreamworks-stifter og tidligere Disney-boss Jeffrey Katzenberg rejste små 12 milliarder danske kroner til sin ambitiøse streamingtjeneste, hvor konceptet var, at man konsumerede alt fra serier til nyhedsprogrammer, der aldrig varede mere end 10 minutter, på mobilen.

Men blot syv måneder efter lanceringen er Quibi nu gået neden om og hjem. Katzenberg og co-founder Meg Whitman har påbegyndt nedlukningen efter at have afsøgt mulighederne for et salg eller en børsnotering, og dermed er en højst usædvanlig nedtur en realitet.

Quibi fik kun omkring to millioner abonnenter (endda via en lang gratisperiode), hvilket blot var omkring 30 procent af det forventede. Katzenberg og Whitman har været hurtige til at skyde skylden på coronakrisen, som har betydet, at folk ikke befandt sig så meget der, hvor Quibis indhold skulle indtages: På farten.

Corona er en belejlig undskyldning, men dog næppe den primære grund til, at seerne ikke omfavnede Quibi. Trods alliancer med stjerner som Steven Spielberg, Jennifer Lopez, Chrissy Teigen og Chance the Rapper manglede tjenesten indhold, som for alvor adskilte den fra konkurrenterne. Formatet er ikke nok i sig selv – man har brug for hypede titler, der vækker folks nysgerrighed og skaber medieomtale og word of mouth.

Desuden havde Katzenberg formentlig overvurderet, hvor meget Quibi egentlig adskilte sig fra konkurrenterne. Folk har næppe de helt store problemer med at se Netflix-serier eller nyhedsudsendelser fra andre streamingtjenester og kanaler på farten. Man bryder jo bare selv afsnittene op efter behov – og Quibis 10 minutters-regel virkede derfor ikke som den helt store landvinding. Der er jo i øvrigt også noget, der hedder Youtube.

Techverdenen er som bekendt spækket med store ideer, der falder tungt, men det er dog alligevel sjældent, at der står 12 milliarder og en af Hollywoods mest respekterede mennesker bag.

Quibi vil sandsynligvis sænke lysten hos andre med smarte ideer om at revolutionere streaminglandskabet.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af