Netflix og Apple vil købe ‘No Time to Die’ til streaming

Netflix og Apple vil købe ‘No Time to Die’ til streaming
Daniel Craig som James Bond.

Det sidste punktum i den uendelige historie om ‘No Time to Die’s ulykkesramte vej til biograflærredet er langt fra sat endnu.

Og sagens seneste twist må siges at være et af de mest opsigtsvækkende til dato.

Ifølge fansiden MI6: The Home of James Bond – der vanligt er uhyggeligt godt opdateret på insider-nyt om 007-franchisen – er der således en exceptionel budkrig igang om distributionsrettighederne til filmen.

Netflix og Apple skulle begge være yderst interessede i at købe ‘No Time to Die’ til streaming, og ifølge kilder til filmmediet Variety er moderstudiet MGM »åbne for muligheden« for at sælge distributionsrettighederne til det Nordamerikanske marked for den nette sum af 600 millioner dollars.

Det ville betyde, at filmen i princippet stadig kunne få biografpremiere i resten af verden 2. april 2021, som annonceret af MGM for et par uger siden.

Variety melder dog også, at hverken Netflix eller Apple er klar til at kaste svulstigt et beløb efter Daniel Craigs sidste Bond-eventyr, mens en talsmand for MGM forsøger at mane rygtet i jorden:

»Filmen er ikke til salg. Dens lanceringsdato er blevet udskudt til april 2021 for at sikre biografoplevelsen for publikum«.

Under coronapandemien har flere filmstudier valgt at droppe de klassiske biografpremierer til fordel for streaminglanceringer, heriblant magtfulde Disney, hvis live-action ‘Mulan’ lander herhjemme på Disney+ til december.

Men at tidens suverænt mest ventede film og potentielt episke boxoffice-basker skulle ende på Netflix virker trods alt langt ude. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at et sådant move ville være noget nær decideret fatalt for dele af biografindustrien – navnlig hvis lanceringen også kom til at gælde udenfor USA.

Den store engelske biografkæde Cineworld har således allerede måtte lukke samtlige af sine 127 biografer som følge af Bond-premierens udskydelse til 2021.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af