Mads Mikkelsen om den ikoniske slutscene i ‘Druk’: »Jeg tog 100 procent fejl«

Mads Mikkelsen om den ikoniske slutscene i ‘Druk’: »Jeg tog 100 procent fejl«
Mads Mikkelsen i 'Druk'. (Foto: Henrik Ohsten)

(Advarsel: Spoilers for slutningen af ‘Druk’)

Thomas Vinterberg skabte en af de mest ikoniske slutscener i nyere tids dansk film med ‘Druk’.

Øjeblikket, hvor Mads Mikkelsen perfekt forener filmens hyldest og kritik af alkohol i hverdagen med en overlegen dansepræstation ved en studentervognsfest på Toldboden, var filmmagi af en type, man sjældent ser i Danmark.

Men scenen kunne have fået en anden tone, hvis det havde stået til hovedrolleindehaveren Mikkelsen.

»Jeg har principielt ikke noget imod at skulle danse«, siger Mikkelsen, der selv har en fortid som danser, til Ritzau (via B.T) og fortsætter: »Jeg havde lidt en anke om, at det skulle være et realistisk øjemed«.

»Jeg havde meget store diskussioner om, at jeg jo syntes, man skulle løfte det, så det var en tåget drøm, en alkoholtågerus, hvor han (Martin, red.) så sig selv danse. Men Thomas (Vinterberg, red.) sagde, at han ville have en mand, der var stolt til sidst«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Men Mikkelsen erkender, at Vinterberg i sidste ende traf det rigtige valg ved at lade øjeblikket udspringe af virkeligheden og alligevel beholde tvetydighederne omkring Martins sindstilstand.

»Jeg var bange for, at det kunne blive lidt prætentiøst, men jeg må bare sige, at Thomas havde 100 procent ret, og jeg tog 100 procent fejl«.

‘Druk’, der scorede førstepladsen på vores liste over årets bedste danske film, vandt for nyligt hele fire European Film Awards, det europæiske svar på Oscars, og har nu kurs mod Dolby Theatre i Los Angeles, hvor filmen er blandt favoritterne i kategorien Bedste internationale film.

‘Druk’ kan ses på Blockbuster og Viaplay.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af