Mysteriet fortsætter: Ny ‘Rumrejsen år 2001’-lignende monolit fundet i Rumænien

Mysteriet fortsætter: Ny ‘Rumrejsen år 2001’-lignende monolit fundet i Rumænien
Foto af den nye monolit i Rumænien (Foto: Stiri Piatra Neamt)

I sidste uge spottede en gruppe mænd i en helikopter en stor, rektangulær sten i Utahs ørken, og da fundet gav stærke mindelser om monolitten fra Stanley Kubricks sci-fi-klassiker ‘Rumrejsen år 2001’, fik det hurtigt internettets uforbeholdne interesse.

I Kubrick-filmen udsender den ikoniske monolit en overnaturlig kraft, som tilsyneladende igangsætter nye udviklingsstadier for menneskeheden.

Science fiction-stemningen omkring virkelighedens Utah-monolit blev i går forstærket af nyheden om, at den mystiske sten pludselig var sporløst forsvundet. Nu er der allerede nyt i monolit-sagen, idet en anden aflang blok er blevet fundet i Rumænien.

The Daily Mail fortæller, at der faktisk allerede i torsdags blev fundet en rektangulær metalmonolit placeret på Batca Doamnei-bakken i den nordrumænske by Piatra Neamt. Lokationen er ikke langt fra Petrodava-fæstningen, et arkæologiske vartegn.

Ligesom os andre aner de lokale myndigheder ikke, hvor den nye monolit stammer fra:

»Vi er begyndt at undersøge den mystiske fremkomst af monolitten«, siger Piatra Neamts kulturansvarlige, Rocsana Josanu, til The Daily Mail.

»Den er på privat grund, men vi ved stadig ikke, hvem monolittens ejer er. Den er i et beskyttet område på en arkæologisk grund. Før man opstiller noget der, skal man bruge tilladelse fra vores institution, og det skal godkendes af kulturministeriet«.

Er vi vidne til en storstilet kunstinstallation, et verdensomspændende fanprojekt, et PR-stunt… eller rumvæseners indgriben? Ingen ved det.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af