Peter Jackson hverken skrev eller instruerede sin yndlingsscene i ‘Ringenes herre’

Peter Jackson hverken skrev eller instruerede sin yndlingsscene i ‘Ringenes herre’
Peter Jacksons favoritscene i 'Ringenes Herre' involverer kun Gollum.

Peter Jacksons yndlingsscene i ‘Ringenes herre’-trilogien er hverken den, hvor Gandalf puster sig op mod Balroggen og udslynger de ikoniske ord »You shall not pass!«, eller den hvor Sam heroisk bærer Frodo op ad bjerget.

Nej, faktisk er det den scene i ‘De to tårne’, hvor Gollum bliver til Sméagol og omvendt, fortæller han i et interview med Stephen Colbert.

»Vi var ved at optage ‘De to tårne’, og den skulle introducere Gollum. En vigtig ting ved Gollum er, at de fleste ved, han er Sméagol og Gollum, det er et split. Men vi havde ikke en scene, hvor man virkelig fik en fornemmelse for det… ‘Den her fyr er to mennesker’. Så vi vidste, at vi manglede den, men vi havde ikke tid til at skyde den«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Da Jackson havde travlt med andre dele af produktionen på det tidspunkt, bad han filmens medforfatter og -producer Fran Walsh om at skabe en scene, der involverede både Gollum og Sméagol. Og den endte som bekendt med at blive ret ikonisk.

»Fran skrev en scene, hvor Sam og Frodo sover, så de bare kunne være klumper i sengen, vi var ikke engang nødt til at have Elijah (Wood) og Sean (Astin) med. Vi havde ikke nogen til at instruere den, så jeg sagde til Fran: ‘Du skrev den, så du bør skyde den’. Så hun kom ind til én dag og skrev og instruerede en scene, som er blevet ret kendt nu«, fortæller Jackson.

Jackson promoverer for tiden ‘Ringenes Herre’ i forbindelse med, at trilogien samt ‘Hobbitten’-trilogien netop er blevet udgivet i 4K.

Amazon arbejder som bekendt på en ‘Ringenes herre’-serie uden Jackson. Produktionen arbejder angiveligt med et budget op imod tre milliarder danske kroner.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af