Få det første smugkig på Trine Dyrholm som dronning i ‘Margrete Den Første’

Få det første smugkig på Trine Dyrholm som dronning i ‘Margrete Den Første’
Trine Dyrholm. (Foto: Petra Kleis/Soundvenue)

Det er kun passende, at dansk films dronning, Trine Dyrholm, spiller en autentisk dronning i Charlotte Sielings kommende epos ‘Margrete Den Første’, der var blandt dem, hvis optagelser blev afbrudt af corona i foråret 2020.

Nu er filmen imidlertid i kassen, og vi har fået den første glimt af Dyrholm in character – dog kun bag fra i silhouet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Historien følger den første dronning Margrete i 1402, hvor hun styrer landet gennem sin adoptivsøn, Kong Erik, mens det nye nordiske storrige med Danmark, Norge og Sverige (som hun var hovedarkitekten bag), er truet udefra. HKH Margrete istandsætter derfor et ægteskab mellem Erik og en engelsk prinsesse, men snart står hun i et umuligt dilemma.

Charlotte Sieling har de senere år især udmærket sig som dygtig instruktør på amerikanske tv-serier som ’The Americans’, ’Homeland’ og ’Lovecraft Country’, mens hun nu får mulighed for at forløse sit største filmprojekt til dato.

Med på manuskriptet har hun Jesper Fink (’Før frosten’) og Maya Ilsøe (’Arvingerne’), mens castet ud over Dyrholm inkluderer Morten Hee Andersen, Jakob Oftebro, Søren Malling og Magnus Krepper.

Biografpremiere 23. september

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af