Viggo Mortensen forklarer, hvorfor han takkede nej til Wolverine-rolle i ’X-Men’-franchisen

Viggo Mortensen forklarer, hvorfor han takkede nej til Wolverine-rolle i ’X-Men’-franchisen
Viggo Mortensen. (Foto: Mike Coppola/Getty Images for Turner)

Det kan være svært for fans af den mangeårige ’X-Men’-franchise at forestille sig en anden skuespiller end Hugh Jackman i rollen som superhelten Wolverine. Men nu afslører Viggo Mortensen, at han var meget tæt på at lande rollen som den tragiske og cigarrygende mutant i den første ’X-Men’-film.

Mortensen forklarer, at han vender alle tilbud om roller i film baseret på tegneserier med sin søn, Henry Mortensen. Og det gjorde han også med Wolverine.

»Det, der bekymrede mig på daværende tidspunkt, var forpligtigelsen i at skulle lave uendeligt mange film om den samme karakter igen og igen. Det gjorde mig nervøs«, fortæller Mortensen i et interview med podcasten Happy Sad Confused.

Henry var med under samtalen med instruktøren af den første ’X-Men’-film, den #metoo-anklagede og skandaleramte Bryan Singer, og sønnen spillede en afgørende rolle i forhold til Mortensens potentielle medvirken: »(…) Jeg tog Henry med til mødet med instruktøren, som en form for talisman og guide. Min bagtanke var, at han kunne lære noget af det, fordi jeg lod Henry læse manuskriptet igennem, og så sagde han ’det er forkert, det er ikke sådan, det er’«.

Kritikken af Singers manuskript skyldes ifølge Viggo Mortensen, at Henry Mortensen havde stort kendskab til Wolverine-karakteren i forvejen: »Og så siger han (Henry, red.) ’ja, men han ser ikke sådan ud’. Og pludselig var instruktøren ude af den, og resten af mødet gik med, at han detaljeret forsøgte at forklare Henry, hvorfor han tog visse friheder. Vi gik derfra, og Henry spurgte, om han (Singer, red.) ville ændre de ting, som han havde foreslået, og jeg sagde, at det tvivlede jeg på«.

Viggo Mortensen endte med at takke nej til rollen, da han ikke havde lyst til at spille samme rolle i flere år – et princip, han dog som bekendt brød med sin rolle som Aragorn i ’Ringenes herre’-trilogien.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af