Det oprindelige ’X-Men’-hold sagde næsten op, efter Bryan Singer forårsagede Hugh Jackman-stuntulykke

Det oprindelige ’X-Men’-hold sagde næsten op, efter Bryan Singer forårsagede Hugh Jackman-stuntulykke

Siden #MeToo er ‘Bohemian Rhapsody’-instruktøren Bryan Singers uanstændige opførsel for alvor kommet frem i lyset: Først blev han ramt af en række overgrebsanklager, hvorefter han blev fyret fra ’Bohemian Rhapsody’ efter at have indledt en fejde med hovedrolleindehaver Rami Malek.

Men allerede i starten af 00’erne var den gal med instruktøren. En ny artikel fra The Hollywood Reporter beskriver, hvordan Singer angiveligt forårsagede en stuntulykke under optagelserne til ’X2: X-Men United’, der nær fik størstedelen af hovedrollerne, herunder Hugh Jackman og Halle Berry, til at sige op i protest mod instruktøren.

Ifølge The Hollywood Reporter, der har været i kontakt med kilder tæt på produktionen, var Singer »uarbejdsdygtig« efter at have taget et narkotikum under optagelserne. Det fik angiveligt producer Tom DeSanto til at udskyde optagelserne ud af frygt for, at nogen ville komme til skade.

Men Singer fortsatte produktionen i protest mod DeSanto. Han valgte blandt andet at fremrykke en stuntscene til en optagedag, hvor der ikke var stuntkoordinatorer til stede. Ifølge The Hollywood Reporter ledte det til et »forkludret stunt, som efterlod Jackman blødende«. Alligevel valgte 20th Century Fox efter sigende at støtte Singer og bede Desanto forlade optagelserne.

Dagen efter troppede samtlige hovedrolleindehavere – minus Ian McKellen, som ikke var til stede under ulykken – op i Singers trailer iført fuldt kostume og truede med at sige op, hvis DeSanto blev fjernet fra produktionen. Det var angiveligt også her, Halle Berry sagde den berømte linje: »Du kan kysse min sorte røv«, som har været gengivet uden for kontekst igennem årene.

Singer endte som bekendt med at færdiggøre optagelserne til ’X2’ – og blev sågar hyret ind til at instruere efterfølgerne ’X-Men: Days of Future Past’ og ’X-Men: Apocalypse’. Ifølge producer Lauren Shuler Donner er det netop den slags blåstempling af uanstændig opførsel, der banede vejen for Singers fortsatte krænkelser:

»Vi ærer kreativitet og talent, og vi tilgiver genierne. Ved at vende det blinde øje til, hvad de gør, og fortsat bruge deres produkt, giver vi dem ubevidst frit lejde«, siger Donner til Hollywood Reporter.

En anonym filmarbejder fortsætter: »Hans opførsel under optagelserne var dårlig. Vi akkommoderede ham med den første film og derefter akkommoderede vi ham med den anden film. Og så videre og så videre. Det skabte et monster«.

En repræsentant for Singer udtaler til Hollywood Reporter, at »intet i den stil nogensinde fandt sted« under optagelserne.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af