Martin Skovbjerg laver ny film med Blaue Blume-forsanger i hovedrollen, Av Av Av-score og norsk manusgeni

Martin Skovbjerg laver ny film med Blaue Blume-forsanger i hovedrollen, Av Av Av-score og norsk manusgeni
'København findes ikke'. (Foto: Jacob Møller)

Multitalentet Martin Skovbjerg er kendt som den ene tredjedel af Av Av Av, som dj under aliasset DJ Er Du Dum Eller Hvad? og som filminstruktør med serierne ‘Anton 90’ og ‘Fastland’ og spillefilmdebuten ‘Brakland’ på samvittigheden.

Nu er Skovbjerg klar med sin næste film, ‘København findes ikke’, hvor han trækker på sine gode forbindelser i musikmiljøet: Det bliver nemlig Blaue Blume-forsanger Jonas Holst Smith, der indtager en af de to hovedroller i sin debut som skuespiller. Og Skovbjergs egen gruppe Av Av Av leverer scoret, som de også gjorde på ‘Brakland’.

Filmen tager sit udgangspunkt, da den unge Ida (spillet af Angela Bundalovic fra ‘The Rain’ og ‘Limboland’) pludselig forsvinder. Hendes kæreste Sander (Holst Smith) lader sig afhøre af Idas far og bror, og det viser sig, at Ida har haft afbrudt kontakten til sin familie og venner. Men Sander fortæller ikke hele sandheden.

Bag manuskriptet står et af Nordens største skrivenavne, nemlig norske Eskil Vogt, der er Joachim Triers faste manuspartner på film som ‘Reprise’ og ‘Oslo, 31. august’ og den kommende ‘Verdens værste menneske’. Vogt er også selv instruktør bag ‘Blind’, som vores anmelder gav topkarakter, og den kommende ‘The Innocents’, som i disse dage virkelig bliver hypet på markedet på Berlin-festivalen.

I en pressemeddelelse udtaler Martin Skovbjerg om manuskriptet:

»Jeg er enormt glad for samarbejdet med Eskil. Da jeg læste manus første gang, havde jeg et Tintin-moment. Hvad sker der på næste side? Der var så mange spørgsmål om hvem, hvad og hvordan, og billederne kørte rundt i mit hoved. Plottet var så ekstremt dragende, og hjernen kom på arbejde«.

Også Zlatko Buric, Christoffer Læssø og Vilmer Trier Brøgger medvirker i filmen. Optagelserne er netop startet, og filmen får premiere i løbet af 2022.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af