’The Walking Dead’-skaber om sin nye serie: »Den vil give dig samme oplevelse som ved at se 20 Marvel-film«

’The Walking Dead’-skaber om sin nye serie: »Den vil give dig samme oplevelse som ved at se 20 Marvel-film«
'Invincible'. (Foto: PR)

Robert Kirkman har for længst slået sit navn fast med megaserien ’The Walking Dead’, der i 2022 sætter et definitivt punktum med sin 11. og sidste sæson. Oprindelig var zombiefortællingen en tegneserie, som Kirkman og hans makker Tony Moore lancerede tilbage i 2003, hvor den sidste udgave blev publiceret i 2019.

Med ’The Walking Dead’s’ konklusion i både tv- og tegneserieformat kan Kirkman roligt rette sit blik mod nye projekter. Ét af dem er ’Invincible’, Kirkmans egen populære superheltetegneserie, som nu bliver adapteret til en animationsserie.

Robert Kirkman. (Foto: Jesse Grant/Getty Images)

Serien handler om Mark Grayson, en normal teenager, hvis far er verdens mægtigste superhelt, Omni-Man. Da Mark pludselig selv får kræfter, kommer han under vingerne hos sin far, som igangsætter Marks superhelteoplæring. Det viser sig dog hurtigt, at superheltejobbet langt fra er, som Mark havde forestillet sig.

Og i modsætning til ’The Walking Dead’ mener Kirkman denne gang, at det var vigtigt at holde sig til animation frem for live-action for at forblive tro mod tegneserien:

»Animation tillader os at holde den virkelig tæt på originalen. Det her er en serie, som har en vanvittig spændvidde og størrelse, der nærmest ville være umuligt at opnå i en live-action-serie«, siger han, da vi taler med ham og resten af ’Invincible’-holdet på en videoforbindelse op til premieren på Amazon Prime 26. marts.

En blockbuster i animationsformat

’Invincible’ lanceres i forlængelse af en række andre succesfulde superhelteserier, som til forveksling ligner Kirkmans tegneserie i stil og plot, nemlig ’The Boys’ og ’Watchmen’, der ligesom ’Invincible’ vender superheltegenren på hovedet. Og her var animationen også et vigtigt våben i forhold til at gøre serien til sin egen.

‘Invincible’. (Foto: PR)

»Jeg tror, ’Invincible’ fungerer bedst som animation. Og det tillader os ligeledes at kunne adskille den fra nogle af alle de andre superhelteserier, så den bliver lidt anderledes og forhåbentlig, fordi den er animeret, vil den kunne tilbyde det samme som en Marvel-blockbuster«, siger han og tilføjer:

»’Invincible’ har en større verden. ’The Boys’ og ’Watchmen’, som er fuldstændig fremragende, er meget fokuserede på de historier, de fortæller, og de lokationer, som de udforsker«.

»Jeg synes at ’Invincible’ har et langt større spillerum, et kæmpe sæt karakterer og et kæmpe cast. På den lange bane, tror jeg, at ’Invincible’ vil give dig den samme oplevelse, som du får ved at se 20 forskellige Marvel-film, da vi udforsker et langt større rum over længere tid«.

Vanvittigt cast

Også castet til serien skiller sig ud. I de centrale stemmeroller ses blandt andre stjerner som netop Oscar-nominerede Steven Yeun, J.K. Simmons, Sandra Oh, Gillian Jacobs, Zazie Beetz, Seth Rogen og Mark Hamill.

Mindre roller tæller blandt andre navne som Mahershala Ali, Ezra Miller og Jon Hamm samt Lauren Cohan, Sonequa Martin-Green, Chad L. Coleman, Michael Cudlitz og Lennie James, som alle medvirkede/medvirker i ’The Walking Dead’.

»Jeg er meget glad for det her cast. Det er lidt ligesom et hall of fame-cast, som er et af de bedste, der nogensinde har eksisteret i en tv-serie. Men jeg kan ikke svare på, hvem jeg er mest begejstret for«, siger Robert Kirkman, der var med til at give Steven Yeun sit store gennembrud i de første sæsoner af ’The Walking Dead’.

‘Invincible’. (Foto: PR)

Gillian Jacobs (’Community’, ’Love’) og Zazie Beetz (’Atlanta’, ’Joker’) spiller henholdsvis superhelten Atom Eve og Marks studieveninde Amber. De fortæller, at optagelserne til serien forløb anderledes end normalt. Den gængse pingpong mellem skuespillerne i optagelsesstudiet var barberet væk, og i stedet måtte Jacobs og Beetz optage deres scener alene i lydbåsen.

»Jeg optog i studiet, og jeg så folk, der passerede forbi, som var før eller efter min optagelse. Nogle af dem kendte jeg i forvejen, blandt andet Steven (Yeun, red.), som jeg har arbejdet sammen med før (på Youtube-serien ’Weird City’, red.), så ham fik jeg også mulighed for at hilse på, men jeg optog ikke nogen scener med ham«, siger Jacobs, mens Beetz supplerer:

»Det er meget underligt (at optage alene i studiet, red). Jeg må sige, at jeg ikke er vild med den del af animationsarbejdet. (…). Jeg håber – hvis vi får lov til at lave flere sæsoner – at der så bliver mulighed for at optage flere scener sammen«.

’Invincible’ får premiere på Amazon Prime 26. marts.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af