Josephine Park og ‘Game of Thrones’-stjerne får hovedrollerne i Gabriel Bier Gislasons filmdebut ‘Natten har øjne’

Josephine Park og ‘Game of Thrones’-stjerne får hovedrollerne i Gabriel Bier Gislasons filmdebut ‘Natten har øjne’
Josephine Park i 'Doggystyle'. (Foto: Valdemar Cold Winge Leisner)

Danske Gabriel Bier Gislason er en up and coming-instruktør, man bør notere sig.

Han er uddannet som instruktør og manuskriptforfatter på den prestigefyldte filmskole ved New York University, og han er i skrivende stund i gang med at udvikle to danske tv-serier.

Og nu er filmdebuten fra instruktøren, der er søn af instruktør Susanne Bier og klipper/instruktør Tomas Gislason, netop annonceret.

Den kommer i form af ’Natten har øjne’, som han selv har skrevet og instrueret, og som er en gyser med et romantisk twist.

Filmen handler om skuespilleren Maja, hvis stjerne er falleret, og nu gentager hun en rolle fra en gammel tv-julekalender i landets storcentre. Da hun forelsker sig i Leah, en ung jødisk kvinde fra London, rokkes hun fri fra sin halvkedelige hverdag.

Men da Leah får et mystisk anfald, rejser Maja med hende til London af frygt for, at romancen afblæses, og møder Leahs mord Chana, der bor i et ortodokst jødisk kvarter. Chana viser sig som en gådefuld og reserveret kvinde, ikke mindst over for Maja, der mistænker hele situationen som for at være en anelse for suspekt.

Josephine Park, der ikke mindst er kendt for DR3-serien ’Doggystyle’, spiller Maja, og hun får modspil af ’Game of Thrones’-stjernen Ellie Kendrick, der spillede Meera Reed i HBO’s mastodont.

Desuden medvirker garvede kræfter som Sofie Gråbøl, der også var med i Susanne Biers ’The Undoing’, og David Dencik, der triumferede som Mikhail Gorbatjov i ’Chernobyl’.

Efter planen bliver optagelserne til filmen skudt i gang henover den næste måned, og de vil foregå i både London og København.

’Natten har øjne’ får efter planen premiere til foråret 2022.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af