Danske filmanmeldere går på ‘Druk’ – og det kan de slet ikke håndtere

Danske filmanmeldere går på ‘Druk’ – og det kan de slet ikke håndtere
Per Juul Carlsen i Danske Filmkritikeres 'Druk'-spoof. (Foto: Tobias Scavenius)

I ‘Druk’ tester Mads Mikkelsen, Lars Ranthe, Magnus Millang og Thomas Bo Larsen den norske psykiater Finn Skårderuds (pseudo)teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt.

Men vidste I, at der er en mere specifik teori om, at filmanmeldere har en halv promille for lidt i blodet?

I hvert fald ifølge en ny ‘Druk’-spoof, som blev vist ved Bodil-prisuddelingen i lørdags, og som nu har ramt nettet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her møder vi Per Juul Carlsen fra det (snart lukkede) Filmland på DR, Maria Månson fra det allerede lukkede Filmselskabet samme sted, Informations Christian Monggaard og Politikens Nanna Frank Rasmussen.

De livstrætte anmeldere snakker køn, østers, PC vs. DC og Nils Malmros (Nils Malmros!), før der går sprut i den, og anmelderne forsøger at udføre deres jobs efter bedste alkoholpåvirkede ydeevne. Hvilket ikke just går efter planen: Vi ender i alt fra bræk til onani, ligesom Politikens kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen svinger vejen forbi og giver Nanna Frank Rasmussen en opsang.

Videoen er skrevet og instrueret af Mads Rosenkrantz Grage (‘Yes No Maybe’). Den er lavet for Danske Filmkritikere, der uddeler Bodil-prisen, hvor Emma Sehested Høeg var vært ved lørdagens show, og Thomas Vinterbergs Oscar-vinder, som kritikerene spoofede, løb med tre af priserne.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af