Nikolaj Lie Kaas og Lars Mikkelsen er med i ‘Riget 3’

Nikolaj Lie Kaas og Lars Mikkelsen er med i ‘Riget 3’
Lars Mikkelsen i 'Riget Exodus'. (Foto: Henrik Ohsten)

For et par uger siden blev det annonceret, at Ghita Nørby og Peter Mygind vender tilbage til deres ikoniske roller, når Lars von Trier gør comeback i Rigshospitalets komiske uhyggeligheder med ‘Riget Exodus’, ligesom det stod klart, at Nicolas Bro og Bodil Jørgensen var nye navne på holdet.

Og nu kan produktionen så meddele, at to af dansk films allerstørste navne også er på rollelisten: Lars Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas.

Mikkelsen skal spille en konfliktsky overlæge ved navn Pontopidan, og det er første gang, den danske stjerne arbejder sammen med Trier.

Lie Kaas skal spille en indebrændt reservelæge, Filip Naver, i sin første optræden hos Trier siden ‘Idioterne’ (hvis man fraregner de prøveindspilninger til ‘Dogville’, hvor han også medvirkede).

De første billeder af de to skuespillere er også offentliggjort – med Lars Mikkelsen på slap line oven for og et bag om-billede af Nikolaj Lie Kaas over for en visirklædt instruktør:

Nikolaj Lie Kaas og Lars von Trier under optagelserne til ‘Riget Exodus’. (Foto: Henrik Ohsten)

En kort officiel synopsis til den kommende genoplivning af ‘Riget’, der hele tiden var tiltænkt som en trilogi, men sluttede utidigt med ‘Riget II’ i 1997, lyder sådan her:

»Stærkt påvirket af spøgelses-tv-serien ‘Riget’ søger søvngængeren Karen (Bodil Jørgensen, red.) svar på seriens uafklarede spørgsmål for at redde hospitalet fra undergang. Karen går en aften i søvne og ender på mystisk vis foran Rigshospitalet. Porten til ‘Riget’ er begyndt at åbne sig på ny«.

‘Riget Exodus’ får premiere på Viaplay i løbet af 2022 og bliver efterfølgende vist på DR.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af