Spritny dansk filmskolefilm udtaget til Cannes-festivalen

Spritny dansk filmskolefilm udtaget til Cannes-festivalen
Anton Hjejle og Nicolai Jørgensen i 'Frie mænd'. (Foto: Den Danske Filmskole)

I disse dage dimitterer en ny årgang filmspirer fra Den Danske Filmskole, og nu har ét af talenterne fået et ekstra fornemt rygstød på sin vej ud i branchen.

Instruktør Óskar Kristinn Vignissons afgangsfilm ‘Frie mænd’ er nemlig udtaget til årets Cannes Film Festival i programmet for filmskolefilm, Cinéfondation. Udtagelsen er særligt spændende, fordi vinderen af programmet er garanteret en udtagelse til hovedprogrammet med sin første spillefilm.

‘Frie mænd’ er en sort komedie om to venner, spillet herligt af Anton Hjejle og Nicolai Jørgensen, der arbejder sammen på en fiskefabrik. Da deres chef (Søren Malling) beder dem om at hjælpe til med et stoppet toilet på et gæstearbejderhotel hos en lokal forretningsmand (Henrik Birch), kommer de på glat is – samtidig med at deres forskellige forestillinger om fremtiden krystalliserer sig.

Óskar Kristinn Vignisson har selv skrevet ‘Frie mænd’ sammen med Sune Kofod Maglegaard. Han føjer sig til rækken af talentfulde islændinge uddannet fra Den Danske Filmskole. Senest har Hlynur Palmáson efter en stærk afgangsfilm (‘En maler’) markeret sig flot med ‘Vinterbrødre’ og ‘En hvid, hvid dag’).

‘Frie mænd’ kan ligesom de øvrige afgangsfilm, både fiktion og dokumentar, ses på DR fra på fredag, den 18. juni.

Også en anden dansk kortfilm, nemlig Casper Kjeldsens ‘Det er i Jorden’, er udtaget til Cannes, i hovedkonkurrencen for kortfilm. Filmen handler om en pige, der kæmper med en psykisk syg far, som har lagt en plan, der er både skræmmende og overraskende.

Tidligere blev det annonceret, at en anden dansk kortfilm, ‘Inherent’, er udtaget til kortfilmprogrammet i parallelsektionen ‘Critic’s Week’.

Cannes-festivalen starter 6. juli.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af