Dansk stortalent vinder fornem international skuespillerpris som den yngste nogensinde

Dansk stortalent vinder fornem international skuespillerpris som den yngste nogensinde
Skuespiller Flora Ofelia Hoffmann Lindahl og instruktør Tea Lindeburg sammen med Jessica Chastain ved San Sebastián Film Festivals prisceremoni. (Foto: Carlos Alvarez/Getty Images)

16-årige Flora Ofelia Hofmann Lindahl har kurs mod stjernerne.

Skuespilleren, der fik sit gennembrud i DR-serien ‘Ulven kommer’, modtog lørdag aften skuespillerprisen ved den prestigiøse San Sebastián Film Festival som den yngste nogensinde for sin rolle i det kommende periodedrama ‘Du som er i himlen’.

Hofmann Lindahl måtte ganske vist dele prisen med Hollywood-stjernen Jessica Chastain, som modtog prisen for sin rolle i ‘The Eyes of Tammy Faye‘ – en præstation, der allerede nu spås som en tidlig Oscar-favorit. Det er altså ualmindeligt godt selskab, Hofmann Lindahl er kommet i.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Hofmann Lindhal sætter aldersrekord ved prisuddelinger. Hun vandt også en Robert-statuette for sin præstation i førnævnte ‘Ulven kommer’, og her blev hun også den yngste vinder nogensinde.

Aftenen bød også på guld til danske Tea Lindeburg, der har instrueret ‘Du som er i himlen’. Hun modtog prisen for bedste instruktion. Lindeburg har tidligere stået bag Netflix-serien ‘Equinox’.

‘Du som er i himlen’ udspiller sig over en enkelt, tiltagende traumatiserende nat i slutningen af 1800-tallet, hvor den 14-årige pige Lise (Flora Ofelia Hofmann Lindahl) bliver tvunget til at give slip på barndommens sorgløshed og konfrontere sin samtids kvinderoller, da hendes mor går i fødsel med voldsomme komplikationer til følge.

Lises mor har nemlig drømt, at tilkaldelsen af en læge vil være farligt for barnet, og den slags syn fra Vor Herre må man acceptere uanset hvad, mener venner og naboer.

‘Du som er i himlen’ havde for nylig verdenspremiere på filmfestivalen i Toronto, hvor navnlig Flora Ofelia Hofmann Lindahl blev rost til skyerne. Derudover er filmen udtaget til konkurrence ved London Film Festival, Hamburg Film Festival og Busan Film Festival.

Herhjemme må vi imidlertid vente pænt på biografpremieren 6. januar 2022. Du kan dog varme op med traileren.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af