Darren Aronofsky modtager »de bedste hademails« for kontroversielle ‘Mother!’

Darren Aronofsky modtager »de bedste hademails« for kontroversielle ‘Mother!’
Javier Bardem og Jennifer Lawrence i 'Mother!'. (Foto: Paramount Pictures)

Det er fire år siden, at instruktør Darren Aronofsky præsenterede verden for sin gruopvækkende og stærkt polariserende film ’Mother!’ med Jennifer Lawrence og Javier Bardem i hovedrollerne som to bibelske metaforer for klodens forfald.

Filmen delte vandene blandt kritikere verden over – og i dén grad også på Soundvenue:

Anmelder Niki Vraast-Thomsen gav ’Mother!’ fem stjerner med ordene:

»Som at prikke hul på en byld fyldt med desperation og foragt for vores verdens grådighed, en hårrejsende udstilling af mennesker, når de opfører sig værst, og et (selv)hadsk portræt af den åh-så-vigtige kunstner som en emotionel igle«.

Den holdning delte filmskribent Lise Ulrich imidlertid ikke just, da hun efterfølgende skrev klummen »Sjældent har en filmskaber haft hovedet så langt oppe i egen Hollywood-røv som i ‘Mother’«:

»I ’Mother!’ forvandler det selvironiske glimt i Aronofskys øje sig til et manisk tick, idet hans dramaturgiske narcissisme muterer til et monster af et forkælet barn, der smadrer løs på sit legetøj for stolt at fremvise en lemlæstet Barbie og kalde den et symbol på verdens problemer. Se, mor!«

Aranofsky – som også står bag de foruroligende ’Black Swan’ og ’Requiem For a Dream’ – har selv en meget nonchalant måde at gå til publikums- og anmelderes reaktioner på. Hvilket blev ret tydeligt til dette års El Gouna Film Festival i Egypten, hvor instruktøren holdt tale ved en masterclass i søndags. Det rapporterer Indiewire.

Masterclassen var tiltænkt som en kronologisk gennemgang af instruktørens arbejde, men Aronofsky åbnede i stedet op for spørgsmål, som de deltagende hungrede efter at få svar på.

De fleste spørgsmål handlede ikke overraskende om ’Mother!’ og dens symbolik og brutalitet.

»Vi var nervøse for, hvor kontroversiel den ville blive. Men så holder man en premiere, hvor der er så mange vrede mennesker, at man i stedet begynder at tænke, ’Vent, hvad har jeg gjort?’. Jeg får nogle af de bedste hademails nogensinde, og det er fedt!», fortalte Aranofsky ifølge Variety, idet instruktøren sætter pris på at have sat tanker igang hos publikum.

Darren Aronofskys næste projekt er filmen ‘The Whale’ med 90’er-ikonet Brendan Fraser i hovedrollen som en 300 kilo tung engelsklærer, der prøver på at forbedre forholdet til sin teenagedatter. Premieredatoen er endnu uvis.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af