Rollelisten til DR’s næste store dramasatsning er ude – med Morten Hee Andersen i front

Rollelisten til DR’s næste store dramasatsning er ude – med Morten Hee Andersen i front
Morten Hee Andersen og Rosalinde Mynster i 'Carmen Curlers'. (Foto: Tine Harden/DR)

Sidste måneds fyring af DR’s dramachef Christian Rank stadfæstede, at public service stationens produktion af originalt fiktionsindhold er i dyb krise.

Det kan der forhåbentligt blive rettet op på, når den historiske dramaserie ‘Carmen Curlers’ får premiere i efteråret 2022. Serien er inspireret af det virkelige erhvervseventyr om Carmen Curlers – den danske hår-krøllemetode, der blev et stort internationalt hit i 1960’erne.

I går løftede DR sløret for rollelisten, og det er Morten Hee Andersen, der indtager hovedrollen som den karismatiske entreprenør Axel – løst baseret på virkelighedens Arne Bybjerg, der opfandt krøllemetoden. Hee Andersen flankeres af Maria Rossing (‘Sneengle’), som spiller hans bedre halvdel, Birthe.

Også på rollelisten finder man folk som Lars Ranthe, Rosalinde Mynster, Mille Lehfeldt, Christian Tafdrup, Fanny Bornedal, Nicolai Jørgensen, Signe Egholm Olsen og Carla Philip Røder.

Serien vil fortælle historien om, hvordan tusindvis af kvinder gik fra at være hjemmegående husmødre til at være del af et pulserende arbejdsliv, mens de klassiske familiemønstre begynder at slå revner, lyder det i en pressemeddelelse.

‘Carmen Curlers’ er skrevet af Mette Heeno (‘Sneengle’, ‘Bedre skilt end aldrig’). Instruktør Natasha Arthy konceptuerer serien. DR har allerede annonceret, at serien vil udfolde fortællingen over flere sæsoner.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af