Se den gribende trailer til Kenneth Branaghs personlige Oscar-kandidat ‘Belfast’

Se den gribende trailer til Kenneth Branaghs personlige Oscar-kandidat ‘Belfast’
'Belfast' (Foto: PR)

I de tidlige spekulationer angående næste års Oscar-prisuddeling har en af de tilbagevendende titler været Kenneth Branaghs personlige nye film ‘Belfast’, som han har både skrevet og instrueret. Ud fra den nye trailer har vi da også en både charmerende, gribende og stilistisk gennemført sag i vente.

‘Belfast’ foregår ikke overraskende i Branaghs fødeby Belfast, nærmere bestemt i 1960’erne, hvor han selv voksede op i den nordiske hovedstad.

Her følger filmen den unge dreng Buddy fra en arbejderklassefamilie, som overvejer at rykke til Australien på grund af den (skulle det vise sig) mangeårige konflikt med tilnavnet The Troubles, hvor katolikker og protestanter havde voldelige sammenstød. Buddy føler sig slet ikke klar til at forlade sine bedsteforældre og alt det, han kender, i Belfast.

Den unge hovedperson spilles af Jude Hill, og han får selskab af blandt andre Judi Dench, Ciarán Hinds, Jamie Dornan og Caitriona Balfe.

I sidste måned blev ‘Belfast’ hædret med den prestigefulde People’s Choice-pris på Toronto-filmfestivalen, hvilket er et gedigent rygstød mod det kommende Oscar-show. De seneste års vindere af denne pris tæller således Oscar-succeser som ‘Nomadland’, ‘Jojo Rabbit’, ‘Green Book’, ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ og ‘La La Land’.

Vi må vente helt til 19. maj 2022, før ‘Belfast’ lander i de danske biografer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af