Vigtigt Oscar-pejlemærke uddelt: Kan denne film blive næste års store Oscar-vinder?

Vigtigt Oscar-pejlemærke uddelt: Kan denne film blive næste års store Oscar-vinder?
'Belfast'. (Foto: PR)

Den centrale efterårsfestival i Toronto er netop afsluttet, og sædvanen tro uddelte festivalen den prestigefulde People’s Choice-pris, der over de sidste mange år har været et vigtigt pejlemærke i Oscar-sammenhæng.

I år gik prisen til britiske Kenneth Branaghs delvist autobiografiske ‘Belfast’ om en ung drengs liv i den irske by anno 1960’erne. Og det må siges at være et gevaldigt rygstød frem mod næste års prissæson. Branagh har været nomineret til fem Oscar-statuetter, senest for hans rolle i ‘My Week With Marilyn’ fra 2011, men måske han endelig kan hive en guld-statuette hjem?

De seneste års vindere af People’s Choice-prisen tæller nemlig Oscar-vindere som ‘Nomadland’, ‘Jojo Rabbit’, ‘Green Book’, ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ og ‘La La Land’, der alle nåede langt, hvis ikke til tops på Oscar-podiet.

Den tilsvarende People’s Choice-pris for dokumentarfilm gik til ‘Free Solo‘-instruktørduoens nyeste projekt, ‘The Rescue’, om de reddere, som fik reddet et fodboldhold ud af den oversvømmede Tham Luang-grotte i Thailand i 2018. Danske ‘Flugt’, der også spås gode Oscar-chancer, landede en andenplads i kategorien.

Desuden blev Jessica Chastain hædret for sin rolle i ‘The Eyes of Tammy Faye’, Benedict Cumberbatch for sin rolle i den roste Netflix-western ‘The Power of the Dog’ og instruktør Denis Villeneuve for sit sci-fi-epos ‘Dune’.

Selvom det er notorisk svært at spå Oscar-kandidater allerede nu, er efterårsfestivalsæsonen det første reelle pejlemærke for, hvilke film der har potentialet til at gå hele vejen. Med lidt held kan nogle af ovenstående fastholde momentum frem til Oscar-uddelingen den 27. marts.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af