‘Armageddon’ forudsagde aktuel NASA-plan, påpeger Michael Bay, slet ikke hoverende

‘Armageddon’ forudsagde aktuel NASA-plan, påpeger Michael Bay, slet ikke hoverende
'Armageddon' (Foto: PR)

I Michael Bays katastrofefilm ’Armageddon’ fra 1998 skulle Bruce Willis og Ben Affleck redde jorden fra en komet, der havde kurs mod jorden med altødelæggende konsekvenser. 

Filmen var en intergalaktisk succes, om end anmelderne ikke så med milde øjne på dens blanding af over the top-plot og melodrama. Men nu har den vist sig i det mindste at have været forudseende set med astronom-øjne, skriver Indiewire.

I ‘Armageddon’ blev et hold af borebisser sendt ud i rummet for at detonere en bombe, der skulle dele asteroiden i to indefra, så den dermed undgå at ramme jorden. 

Forleden – i den virkelige verden – sendte NASA et rumfartøj på omkring 600 kilo ud i rummet for at ramme et asteroide, så den ændrer dens kurs. Og det fik Michel Bay til at skrive på Instagram.

»Jeg sagde det, men ingen ville lytte til mig. NASA’s DART-raket blev sendt afsted i dag! Den skal ud og lave lidt BAYHEM i rummet!«, skrev Bay med reference til ordet for den type overophedede film, instruktøren er kendt for.

Den store forskel på filmen og virkeligheden er dog, at NASA’s udsending er ubemandet, og at den asteroide, de skal forhindre i at ramme jorden, er relativ lille. Alligevel ser Bay flere ligheder mellem de to aktioner:

»NASA sender ikke et olie-borehold, men vores plan var ikke helt ved siden af (…) de har del af de ting, vi nævnte i filmen«, har Bay efterfølgende udtalt til The Wrap

Michael Bays næste film bliver en genindspilning af den danske thriller ’Ambulancen’ om to brødre, der røver en bank for at redde deres syge mor.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af