Benedict Cumberbatch fik nikotinforgiftning tre gange under arbejdet med ny film

Benedict Cumberbatch fik nikotinforgiftning tre gange under arbejdet med ny film
Benedict Cumberbatch i 'The Power of the Dog'. (Foto: PR)

»Indlysende Oscar-vindermateriale«, skrev Soundvenues Oscar-ekspert Mads Kjær Larsen for nylig om instruktør Jane Campions Netflix-film ’The Power of the Dog’

Filmen udspiller sig 1925 i Montana. Rose (Kirsten Dunst) bliver gift med Phils bror George (Jesse Plemons), hvilket Phil ikke er spor positivt stemt over for. 

Phil er en en mand af naturen, og i rollen har Benedict Cumberbatch løbet med meget af opmærksomheden.

Og for at nå dertil har den britiske skuespiller da også undergået et intensivt forarbejde. Cumberbatch var på gård-træning i Montana og kom til settet i New Zealand, tre uger før filmen skulle optages, så der var masser af tid til forberedelse, har instruktør Campion fortalt til IndieWire.

Cumberbatch gik så dedikeret til opgaven, at han ikke talte med Kirsten Dunst under optagelserne, lærte at spille banjo, lærte at kastrere tyre, rulle cigaretter med en hånd og røg et utal af dem. 

Faktisk røg Cumberbatch så mange cigaretter under optagelserne, at han fik nikotinforgiftning adskillige gange:

»Filterløs hjemmerul, optagelse efter optagelse efter optagelse. Jeg gav mig selv nikotinforgiftning tre gange. Når du skal ryge så meget, er det oprigtigt forfærdeligt«, fortæller Cumberbatch til magasinet Esquire.

I et nyligt interview med IndieWire fortæller skuespilleren, at ’The Power of the Dog’ virkelig cementerede en ny måde at gå til skuespillet for ham på. Før i tiden gik han mest op i de forventninger, folk havde til ham, og hvordan han fortsat kunne bidrage med noget nyt og friskt, men nu tænker han anderledes:

»Det handler meget mere om de mennesker, som jeg får lov til at arbejde sammen med«.

 ’The Power of the Dog’ har dansk biografpremiere 18. november og premiere på Netflix 1. december.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af