‘Eternals’-instruktør Chloé Zhao blev inspireret af Zack Snyders ‘Man of Steel’

‘Eternals’-instruktør Chloé Zhao blev inspireret af Zack Snyders ‘Man of Steel’
Richard Madden i 'Eternals'. (Foto: PR)

Det er ikke ofte, at man hører Marvel-filmfolk liste DC-konkurrenten og anmelderprygelknaben Zack Snyder som inspiration.

Men det er ikke desto mindre, hvad den Oscar-vindende instruktør Chloé Zhao gør i et nyt interview med det franske filmmedie Pure Break. Det skriver The Playlist (som var først på Google Translate).

Zhao, som tidligere på året gav os ‘Nomadland’, er lige nu aktuel med Marvel-superheltebraget ‘Eternals’, der har fået hårde kritikerklø som få film fra studiet i nyere tid, til trods for et stjernespækket cast og en uomtvisteligt inciterende billedæstetik.

En af stjernerne på superheltehimlen er ‘Game of Thrones’s Richard Madden, der giver den som Ikaris – Eternals-bandens bomstærke, Superman-lignende ledertype, der både flyver og skyder laserlys ud af øjnene.

Så slående er ligheden, at en karakter i filmen simpelthen forveksler ham med Superman. Og ikke overraskende er Ikaris da også direkte inspireret af DC’s ikoniske helt, fortæller Chloé Zhao til Pure Break. Navnlig én version:

»Af alle moderne fortolkninger af Superman er det Zack Snyders ‘Man of Steel’ der inspirerede mig mest, fordi han behandlede myten på en autentisk og meget ægte måde. Jeg kan huske, at jeg tænkte, at det lignede Superman af Terrence Malick, da jeg først så traileren. Filmen gjorde stort indtryk på mig. Og Ikaris er, selvfølgelig, vores egen version af ‘Superman’«.

Paradoksalt nok er Zack Snyders Superman som bekendt heller ikke nogen anmelder-darling:

‘Man of Steel’ ligger på 56 rådne procent på Rotten Tomatoes, mens ‘Batman v. Superman: Dawn of Justice’ fra 2016 fedter rundt med sølle 29 procent og 2017’s første udgave af ‘Justice League‘ lander på 40 procent (her på sitet gjorde dette års omklippede ‘Zack Snyder’s Justice League’ absolut heller ikke just et positivt indtryk). Til sammenligning ligger ‘Eternals’ i midten med 46 procent.

Om ‘Eternals’ skrev undertegnede i sidste uges anmeldelse:

»’Nomadland’-instruktør Chloé Zhaos Oscar-vindende indiefilm-sensibilitet kvases under vægten af forvrøvlet superheltemytologi, der vil vække både store følelser og interesse for kommende filmeventyr med Angelina Jolie og co. Desværre lykkes ingen af delene«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af