‘Rust’-tragediens ansvarsafklaring forsætter: Alec Baldwin sagsøgt for anden gang

‘Rust’-tragediens ansvarsafklaring forsætter: Alec Baldwin sagsøgt for anden gang
Alec Baldwin, 2019. (Foto: Jim Spellman/Getty Images)

Undersøgelserne af, hvem der bærer skylden for, at Alec Baldwin i sidste måned ved en frygtelig fejl skød og dræbte den 42-årige fotograf Halyna Hutchins på optagelserne til filmen ‘Rust’ er stadig i fuld gang.

Under prøverne på en scene affyrede Baldwin hvad han troede var en rekvisitpistol – men våbnet var både ægte og skarpladt.

Politiet arbejder på sagen, mens pårørende og medarbejdere på settet har luftet skarp kritik af filmens mangelfulde sikkerhedsforanstaltninger. Anklager som Alec Baldwin – der er både hovedrolleindehaver, producer og medforfatter på manuskriptet –  har afvist meget resolut

I sidste kunne New York Times rapportere, at filmens lysmand Serge Svetnoy, som overværede tragedien, havde sagtsøgt Baldwin, og nu følger den manuskriptansvarlige, Mamie Mitchell, trop.

Både Svetnoy og Mitchell mener, at Baldwin bærer ansvaret i kraft af hans rolle som producer. Det skriver Deadline.

Mamie Mitchells officielle klage, der ligger til grund for sagsanlægget kan læses her.

I klagen står blandt andet:

»Mr. Baldwin kan ikke gemme sig bag filmens assisterende instruktør for at retfærdiggøre det faktum, at han ikke tjekkede pistolen selv. Alec Baldwin havde ingen grund til eller undskyldning for at affyre pistolen, da den pågældende scene ikke krævede, at pistolen blev affyret«. 

Tidligere har det forlydt, det var Dave Halls, den assisterende instruktør, der havde ansvaret idet han informerede Baldwin om, at pistolen var en »cold gun« – den tekniske betegnelse for, at våbnet var sikkert til brug på optagelserne. 

Det var Mamie Mitchell, der ringede 911, da Halyna Hutchins blev skudt. Filmens instruktør Joel Souza blev ligeledes ramt, men overlevede ulykken.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af