‘Shorta’-instruktør vender tilbage med film om danmarkshistoriens største røveri

‘Shorta’-instruktør vender tilbage med film om danmarkshistoriens største røveri
Frederik Louis Hviids debutfilm 'Shorta'. (Foto: Tine Harden)

Frederik Louis Hviid stod for en af de mest opsigtsvækkende danske debutfilm de senere år med politithrilleren ‘Shorta’, som han instruerede sammen med Anders Ølholm, og som vi her på Soundvenue kårede som den tredjebedste danske film sidste år.

Nu står den Super16-uddannede Hviid så over for at skulle lave den svære toer – denne gang som soloinstruktør. Og han har udset sig et stykke dramatisk danmarkshistorie at skære en fiktionsfilm over: Nemlig røveriet – det største af sin slags på dansk grund nogensinde – mod Dansk Værdihåndtering i 2008, hvor røverne slap afsted med cirka 70 millioner kroner.

Filmen følger en gruppe på 25 mænd fra Danmark og resten af Europa og deres ambitiøse planer om at lykkes med det umulige kup.

»Det er universelt at ville lykkes. At bevise at man kan. Overfor sig selv og for omverdenen. Uanset hvad man mener om målet og dets omkostninger, er det for mig en fascinerende at ville forfølge en drøm. Ingen er skurke i deres egen historie, og dét er en vigtig pointe for mig at slå fast med den her film«, udtaler Frederik Louis Hviid i en pressemeddelelse.

»’De lydløse’ handler om kriminelle, men jeg er ikke interesseret at fortælle publikum, hvad de skal mene om livet som kriminel. Til gengæld vil jeg gerne placere publikum midt i kaosset og give dem et indblik i, hvordan man jagter det umulige i et sprængfarligt samfund de færreste kender til. Det er farligt, utilregneligt, voldeligt og ukontrollerbart. Men der er samtidig noget sårbart og fængslende ved disse skæbner, og fortællingen om røveriet mod Dansk Værdihåndtering rummer et stort menneskeligt drama, som jeg glæder mig til at præsentere for publikum«, fortsætter han.

Manuskriptet er skrevet af Anders Frithiof August, der tidligere har skrevet film som ‘Under sandet’, ‘Lykke-Per’ og ‘Dirch’, og filmen produceres hos Zentropa af Kasper Dissing, der sidste år debuterede med ‘Druk’.

Det vides endnu ikke, hvem der skal spille de bærende roller. Filmen skal gå i optagelse til næste år, og premieren bliver i løbet af 2023.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af