Christian Tafdrups gyser ‘Gæsterne’ udtaget til en af verdens førende filmfestivaler – se den rædselsvækkende plakat

Christian Tafdrups gyser ‘Gæsterne’ udtaget til en af verdens førende filmfestivaler – se den rædselsvækkende plakat
Christian Tafdrups 'Gæsterne'. (Foto: Erik Molberg)

Forventningerne er skruet op til Christian Tafdrups opfølger til ‘En frygtelig kvinde’.

For kan ‘Gæsterne’ være en af de bedste danske gysere nogensinde?

Nu har vi fået en indikation af, at det meget vel kan være tilfældet: Filmen er nemlig netop blevet udtaget til den prestigefulde Sundance Film Festival, hvor filmen skal optræde i Midnight-programmet. Det er her, moderne horrorklassikere som ‘It Follows’ og ‘Hereditary’ har haft verdenspremiere.

‘Gæsterne’ beskrives som en psykologisk gyser, der spidder, hvor langt vi er villige til at gå for at opretholde den gode stemning, og den første plakat, der også netop er lanceret, lover i den grad en rædselsvækkende oplevelse:

Filmen handler om en dansk familie, der møder en hollandsk familie på en ferie i Toscana. Tre måneder senere bliver de inviteret til at besøge det andet par på deres landsted i Holland. Her oplever danskerne fra start, at deres grænser bliver overskredet – og der er vist ingen tvivl om, at det blot eskalerer derfra.

Fra at være kendt for sin skuespilkarriere er Christian Tafdrup blevet en af de mest interessante instruktører herhjemme – først med den magisk-realistiske ‘Forældre’ og siden med den provokerende satire ‘En frygtelig kvinde’.

Sidstnævnte skrev han med sin bror Mads Tafdrup, og det samme gør sig gældende med ‘Gæsterne’.

I hovedrollerne ses et par friske navne i dansk filmsammenhæng: Morten Burian og Sidsel Siem Koch som forældrene i den danske familie.

‘Gæsterne’ får dansk premiere 17. marts næste år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af