Peter Dinklage forsvarer ‘Game of Thrones’-finalen: »Det er fiktion. Der er drager i serien. Kom nu videre«

Peter Dinklage forsvarer ‘Game of Thrones’-finalen: »Det er fiktion. Der er drager i serien. Kom nu videre«
Peter Dinklage i 'Game of Thrones'. (Foto: Helen Sloan/HBO)

Bliver vi nogensinde færdige med at tale om slutningen på HBO-mastodontserien ‘Game of Thrones’?

Tilsyneladende ikke. 2,5 år efter finalen har Peter Dinklage brudt sin tavshed om finalen i anledning af hans presseturné på den kommende musicalfilm ‘Cyrano’.

I et interview med New York Times siger Dinklage: »Folk ville se de pæne, hvide mennesker ride mod solnedgangen sammen«.

Skuespilleren fortsætter: »Det er i øvrigt fiktion. Der er drager i serien. Kom nu videre. Serien undergraver ens forventninger, og det er det, jeg elsker ved den. Den hed ganske vist ‘Game of Thrones’, men til syvende og sidst forstår jeg ikke, hvorfor folk var så interesseret i at finde ud af, ‘hvem der ender på tronen’, når de mødte mig på gaden. Jeg forstår ikke, hvorfor det var deres takeaway. Serien handlede om mere end det«.

‘Game of Thrones’-finalen blev rakket ned vidt og bredt. En gruppe skuffede fans søsatte blandt andet en underskriftindsamling, der krævede, at finalen blev skudt om. Og flere af seriens skuespillere har også udtrykt utilfredshed med slutningen.

Men Dinklage er langt mere positiv. I New York Times-interviewet afslører han også sit yndlingsøjeblik i finaleepisoden.

»Et af mine yndlingsøjeblikke var, da dragen brændte tronen ned. Det dræbte hele den samtale, hvilket var et genialt træk af serieskaberne: ‘Luk kæften. Det handler ikke om det’«, siger Dinklage og fortsætter:

»Den slags gjorde de konstant: Hvor man troede en ting, men fik noget andet. Alle havde deres egne tolkninger, mens de så serien, men ingen af dem var lige så gode, som hvad serien leverede, synes jeg«.

Til næste år kan vi se frem til den første ‘Game of Thrones’-spinoffserie, ‘House of the Dragon’. Se teasertraileren her.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af