Tom Holland forsvarer superheltefilm: »De er rigtig kunst«

Tom Holland forsvarer superheltefilm: »De er rigtig kunst«
Tom Holland i 'Spider Man: No Way Home' (Foto: PR)

Hvis der er noget, som kan få bølgerne til at gå højt i filmbranchen, er det diskussionen om superheltefilms kunstneriske relevans.

Den gamle garde – anført af Martin Scorsese – har afskrevet Marvel-film som tom underholdning, der langsomt udvander filmmediet indefra, mens andre har talt blockbusterfilmenes sag og forsvaret dem som kunstneriske værker i egen ret.

Nu melder Tom Holland sig på banen i diskussionen i anledningen af den kolossale billetsalgssucces ‘Spider-Man: No Way Home’, der sammen med ‘No Time To Die’ har givet biograferne noget at smile over – mere eller mindre for første gang siden corona.

I et interview med The Hollywood Reporter forsvarer Holland superheltegenren.

»Du kan spørge Scorsese, om han ville have lyst til at lave en Marvel-film. Men han ved ikke, hvordan det er at lave, fordi han aldrig har lavet en. Jeg har lavet Marvel-film og jeg har også lavet film, der har været med i samtalen, når det gælder Oscar-kapløbet«, siger Holland og fortsætter:

»Den eneste forskel er, at den ene er langt dyrere end den anden. Men den måde jeg bryder karakteren op, måden instruktøren udvikler historien og karaktererne – det er alt sammen det samme, bare på en anden skala. Derfor synes jeg, at de er rigtig kunst«.

»Når du laver denne type film, ligegyldigt om de er gode eller dårlige, ved du, at millioner af mennesker kommer til at se dem. Hvorimod hvis du laver en lille indiefilm, så bliver den ikke set, hvis ikke den er god. Så det er forskellige niveauer af pres. Du kan spørge Benedict Cumberbatch eller Robert Downey Jr. eller Scarlett Johansson – personer, der har været med i både ‘Oscar-værdige’-film og superheltefilm – og de vil fortælle dig, at filmene er de samme«, siger Holland videre.

‘Spider-Man: No Way’ har omsat for 587 millioner dollars i sin åbningsweekend, hvilket gør filmen til den tredjestørste globale åbning nogensinde. Herhjemme nåede 150.000 at se filmen i biograferne på kun tre dage, inden filmtemplerne blev lukket af regeringen.

Soundvenues Lise Ulrich uddelte fem begejstrede stjerner i sin anmeldelse og kaldte filmen »en af de mest underholdende superheltefilm« nogensinde.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af