Nikolaj Coster-Waldau går fuld ‘The Revenant’ i Grønland i den isnende trailer til ny Netflix-thriller

Nikolaj Coster-Waldau går fuld ‘The Revenant’ i Grønland i den isnende trailer til ny Netflix-thriller
Nikolaj Coster-Waldau og Joe Cole i 'Against the Ice'. (Foto: Lilja Jonsdottir/Netflix)

Har man en frygt for ekstrem kulde, isbjørne og total isolation, vil den dansk/islandske Netflix-thriller ‘Against the Ice’ uden tvivl ramme en på nerverne.

Den første isnende trailer til filmen er landet og her spiller Nikolaj Coster-Waldau den virkelige person Ejnar Mikkelsen, der i 1909 leder Alabama-ekspeditionen til Grønland for at modbevise USA’s krav på den nordøstlige del af landet ved at påvise, at landet er én samlet ø.

Ekspeditionen går dog langt fra som planlagt, da Mikkelsen må forlade sin besætning flankeret af det uerfarne skibsmedlem Iver Iversen (Joe Cole) og vandre tværs over isen – en farefuld færd, som truer med at opsluge de to mænd.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Traileren smager af både ‘The Revenant‘ og ‘The Terror‘, der begge omhandlede isolation og en brydekamp med den ekstreme nordlige natur. Man tør næsten ikke tænke på, hvad isbjørnen i traileren kommer til at gøre ved stakkels Coster-Waldau.

Filmen har engelsk tale, men det er et overvejende dansk/islandsk hold bag kameraet: I instruktørstolen finder man danske Peter Flinth, der har stået bag blandt andet ‘Arn’-filmene og serien, mens Coster-Waldau er medforfatter på manuskriptet.

På rollelisten ses blandt andet Coster-Waldaus ‘Game of Thrones’-kollega Charles Dance og islandske Heida Reed. Det unge stjerneskud Joe Cole har tidligere medvirket i blandt andet ‘Peaky Blinders’, ‘Black Mirror’ og ‘Gangs of London’.

Som bekendt har Coster-Waldau et særligt tilknytningsforhold til Grønland, ikke mindst på grund af hans hustru Nukâka Coster-Waldau, så det overrasker ikke, at den danske verdensstjerne har kastet sin kærlighed på lige netop dette projekt.

I forbindelse med annonceringen af filmen udtalte Coster-Waldau, at ‘Against the Ice’ var »et sandt passionsprojekt for mig. Den kombinerer en masse temaer, jeg er meget begejstret for: Eventyr, Grønland, kammeratskab, loyalitet og kærlighed. Det er en intens udforskning af to mænd, to modsætninger, der er fanget i episke, farlige omgivelser«

‘Against the Ice’ får premiere på Netflix 2. marts.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af