Peter Dinklage kritiserer ‘Snehvide’-remake: »Hvad fuck laver I, mand?«

Peter Dinklage kritiserer ‘Snehvide’-remake: »Hvad fuck laver I, mand?«
Peter Dinklage ved Emmy-uddelingen i 2018. (Foto: Steve Granitz/WireImage/GettyImages)

Opdatering: Disney har siden svaret på Peter Dinklages kritik. Læs mere HER.

Kan man indspille en live action-version Disney-klassikeren ‘Snehvide’ uden at opdatere eventyrets stereotype fremstilling af de syv dværge?

Nej, mener ‘Game of Thrones’-stjernen Peter Dinklage, som forleden gæstede Marc Marons podcast ‘WTF’. Det skriver Indiewire.

Dinklage bød ind med hård kritik af filmprojektet, der lægger sig i slipstrømmen af Disneys øvrige, uhyre succesfulde live action-filmatiseringer som ‘Løvernes konge’ og ‘Skønheden og Udyret’:

»Jeg blev noget overrasket over, at de (Disney, red.) var meget stolte af, at de havde castet en latino-skuespiller i rollen som Snehvide (Rachel Zegler fra ‘West Side Story’, red.). Men man fortæller stadig historien om ‘Snehvide og de syv dværge‘ ( … ) På den ene side er man progressiv, og på den anden side laver man en fucking tilbageskuende historie om syv dværge, der bor i en hule sammen. Hvad fuck laver I, mand? Har jeg intet gjort for at fremme den gode sag? Jeg er tilsyneladende ikke højrøstet nok«.

Dinklage understreger dog også i podcasten, at han ikke principielt er imod, at Disneys genindspiller ‘Snehvide’, men at projektet skal tackles med repræsentation af alle marginaliserede grupper i hovedsædet.

Skuespilleren er lige nu biografaktuel i USA med det romantiske drama ‘Cyrano, instrueret af Joe Wright, der har generet en vis Oscar-buzz. Filmen har endnu ikke fået en dansk premieredato.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af