Sydney Sweeney taler ud om stigmatisering af nøgenscener i ‘Euphoria’: »Når en fyr laver en sexscene, vinder han stadig priser«

Sydney Sweeney taler ud om stigmatisering af nøgenscener i ‘Euphoria’: »Når en fyr laver en sexscene, vinder han stadig priser«
Sydney Sweeney i 'Euphoria' sæson 2. (Foto: HBO)

Der er stadig fordomme om kvindelige skuespillere, der laver sex- og nøgenscener i Hollywood. Det mener det 24-årige ‘Euphoria’-stortalent Sydney Sweeney, som har mærket det på egen krop.

I et interview med The Independent fortæller hun ifølge Indiewire om at føle sig overdrevent seksualiseret og affærdiget som skuespiller på grund af sin karakters nøgenhed.

»Det er noget, der har gået mig på i et stykke tid. Jeg er meget stolt af mit arbejde i ‘Euphoria’. Jeg synes, det er en fantastisk præstation. Men ingen taler om det, fordi jeg var nøgen«, siger Sweeney.

Skuespilleren, der har fået et stort gennembrud, som også tæller roller i ‘Sharp Objects‘, ‘The White Lotus‘ og ‘The Handmaid’s Tale‘, fortæller videre:

»Da jeg lavede ‘The White Lotus’ var kritikerne pludseligt opmærksomme. Folk elskede mig. De sagde: ‘Åh gud, hvad mon hun kaster sig over næste gang?’ Jeg tænkte: ‘Så I ikke det i ‘Euphoria’?«.

Sweeney mener, at der er stor forskel, når mænd er nøgne på film, og når kvinder er det: »Når en fyr laver en sexscene, eller viser sin krop frem, vinder han stadig priser og modtager ros. Men i det øjeblik en pige gør det, er det fuldkommen anderledes«.

Den nye sæson ‘Euphoria’ er nogle steder blevet kritiseret for at være overdrevent fokuseret på Sweeneys karakter og hendes udseende. Og skuespilleren fortæller da også, at hun selv har været fortaler for at få skrevet nogle nøgenscener ud af ‘Euphoria’, hvilket er lykkedes takket være et godt samarbejde med showrunner Sam Levinson.

»Jeg har aldrig følt, at Sam har presset nøgenscenerne ned over mig, eller forsøgt at få en nøgenscene ind i en HBO-serie. Der var øjeblikke, hvor Cassie skulle have været topløs, hvor jeg sagde til Sam: ‘Jeg synes ikke rigtig, det er nødvendigt her’. Og han sagde: ‘Ok, vi har ikke brug for det’. Når jeg ikke havde lyst, tvang han mig ikke«.

Den slags gensidig respekt har hun dog ikke altid oplevet i branchen, fortæller Sweeney: »Jeg har haft oplevelser, hvor jeg havde lyst til at tage hjem og skrubbe mig selv fuldkommen, fordi jeg følte mig klam«.

Det mest grænseoverskridende, hun oplevede, var dog da nogle fans begyndte at tagge hendes familiemedlemmer på nøgenbilleder af karakteren Cassie.

»Det var det mest smertefulde, nogen kunne gøre. Mit arbejde er helt løsrevet fra min familie. Min karakter er helt anderledes fra mig selv. Det er så respektløst og foruroligende«.

‘Euphoria’ sæson to kan ses på HBO Max.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af