‘Blade Runner 2049’-efterfølger på vej med Ridley Scott ved roret

‘Blade Runner 2049’-efterfølger på vej med Ridley Scott ved roret
'Blade Runner 2049'. (Foto: PR)

Hvis alt går vel, kommer vi til at se meget mere til ‘Blade Runner’-universet.

Amazon er lige nu i gang med udviklingen af en serieopfølger til Denis Villeneuves ‘Blade Runner 2049‘. Det skriver Deadline.

Den foreløbige titel er ‘Blade Runner 2099’, da serien udspiller sig 50 år efter handlingen i Villeneuves film. Her spillede Ryan Gosling en replikant, der kommer på sporet af en hemmelighed, som potentielt kan vælte samfundsordenen.

Filmen satte en række plotlinjer i søen, der kunne lede op til en efterfølger, men grundet et skuffende billetsalg blev planerne om en opfølger ikke forløst. I hvert fald indtil nu.

Silka Luisa er hovedforfatter på ‘Blade Runner 2099’, mens Ridley Scott er tilknyttet som executive producer. Ifølge Deadline overvejer Scott at instruere serien, hvis den får grønt lys efter udviklingsprocessen.

Ridley Scott instruerede den oprindelige ‘Blade Runner’-film og har i det hele taget haft travlt med at lukrere på sine tidlige sci-fi-mesterværker i de seneste år. Han har instrueret en række efterfølgere til den populære ‘Alien’-franchise og er desuden executive producer på en kommende ‘Alien’-serie fra Noah Hawley (‘Fargo’, ‘Legion’).

Amazon satser generelt på at få nogle store franchises i folden for at lokke abonnenter til deres streamingtjeneste. Platformen har også premiere på den svinedyre ‘Ringenes herre’-prequelserie senere på året, mens de har haft stor sci-fi-succes med serien ‘The Expanse’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af