Will Smith og Jessica Chastain får markant Oscar-rygstød med vigtig amerikansk pris

Will Smith og Jessica Chastain får markant Oscar-rygstød med vigtig amerikansk pris
Will Smith modtager SAG-prisen i Santa Monica søndag. (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images for WarnerMedia)

Én af de vigtigste priser forud for Oscar-uddelingen er det amerikanske skuespilforbunds pris, SAG Awards. Det skyldes, at skuespillerne udgør den største del af Oscar-akademiet, og at der er et betragteligt overlap mellem SAG- og Oscar-gruppen.

Søndag uddelte SAG så årets priser, og her fik flere skuespillere et vigtigt rygstød i Oscar-kapløbet.

Will Smith vandt den mandlige hovedrollepris for sin titelpræstation i tennisdramaet ‘King Richard’ og konsoliderede dermed sin favoritværdighed i Oscar-sammenhæng.

Jessica Chastain vandt den kvindelige pendant for ‘The Eyes of Tammy Faye’, og eftersom den kvindelige hovedrolle er et temmelig åbent felt i årets Oscar-race, gav det hende lidt medvind frem for konkurrenter som Nicole Kidman (‘Being the Ricardos’) og Olivia Colman (‘The Lost Daughter’).

‘The Eyes of Tammy Faye’ har fået en blandet modtagelse, og derfor har mange måske afskrevet Chastains vinderchancer til Oscar, men nu er det mere åbent.

‘CODA’ blev den store filmvinder med hovedprisen for Bedste Ensemble, hvilket var historisk, da de fleste af filmens skuespillere er døve. Én af dem, Troy Kotsur’, vandt desuden for bedste birolle. ‘CODA’ er også Oscar-nomineret i Bedste Film-kategorien, men vinder dog næppe.

Ariana De Bose bekræftede, at hun er Oscar-favorit for bedste kvindelige birolle for sin præstation i ‘West Side Story’, med en SAG-pris, mens ‘Succession’, ‘Squid Game’ og ‘Ted Lasso’ var blandt de store vindere på tv-siden.

Årets Oscar-uddeling finder sted 27. marts.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af