Her er hovedrollerne i Hella Joofs filmatisering af ‘Meter i sekundet’

Her er hovedrollerne i Hella Joofs filmatisering af ‘Meter i sekundet’
Sofie Torp og Thomas Hwan i 'Meter i sekundet'. (Foto: Martin Dam Kristensen)

En af nyere tids mest populære danske romaner er på vej til det store lærred, når Hella Joofs filmatisering af ‘Meter i sekundet’ lander i 2023.

Forfatter Stine Pilgaards hylende morsomme, semibiografiske fortælling om et københavnpars nye liv på en vestjysk højskole var på snart sagt alles læber, da den udkom tilbage i 2020. Så det kom ikke ligefrem som nogen overraskelse, da det sidste år blev annonceret, af en filmversion var under opsejling.

Nu er castet endelig blevet offentliggjort, og hovedrollen som Marie, der kæmper en stejl kamp for tage kørekort, samtidig med at hun skal vende sig til sovebyen Velling, indtages af Bodil- og Robert-vinder Sofie Torp (‘Ser du månen, Daniel’, ‘Marco Effekten’, ‘Kød og blod’). Maries mand Rasmus spilles af Thomas Hwan (‘Hvor kragerne vender’, ‘Bedrag’).

Med på rollelisten er også Bodil Jørgensen, Maria Rossing, Lotte Andersen, Christian Tafdrup (hvis gyser ‘Speak No Evil’ lige nu kan ses i biografen), Bjarne Henriksen og Johanne Louise Schmidt.

Hella Joof med sine hovedrolleindehavere Sofie Trop og Thomas Hwan i ‘Meter i sekundet’. (Foto: Martin Dam Kristensen)

Forud for optagelserne udtalte Hella Joof sidste efterår i en pressemeddelelse:

»Jeg glæder mig inderligt til at filmatisere Stines vidunderlige roman. Filmen skal overdynges med smukke billeder fra Velling og omegn. Fjorden, Vesterhavet og den høje himmel. Nu flytter vi på højskole og integrerer os i ‘De korte sætningers land’, og så barsler vi med en film for hele folket, gamle og unge, folk og fæ af alle køn«.

Jenny Lund Madsen og Ida Maria Rydén (‘Når støvet har lagt sig’) har skrevet manuskriptet, og filmen produceres af Nordisk Film.

‘Meter i sekundet’ får premiere i vinterferien 2023.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af