TV 2-hittet ’Alfa’ er lagt i graven trods cliffhangerafslutning

TV 2-hittet ’Alfa’ er lagt i graven trods cliffhangerafslutning
'Alfa'. (Foto: Emilia Stougaard)

I det måske bedste danske serieår nogensinde kårede vi TV 2 Zulus ’Alfa’ som en af 2020’s bedste.

Milad Avaz’ thrillerdrama stak ud fra TV 2’s generelle serieoutput med en filmisk flot, mørk og nervepirrende fortælling om to brødre, spillet af Sebastian og Andreas Jessen, der krydsede klinger på hver deres side af loven: Den ene en ærekær politimand, den anden en opportunistisk investeringsrådgiver, der fristes af at videreføre deres afdøde fars gangsterarv.

Sæsonen sluttede på en gevaldig cliffhanger, hvor vi akkurat fik afsløret, hvordan plottet omkring Jonathan Harboes mystiske Zabi, der smides bag tremmer i Columbia for narkosmugling, passede ind i puslespillet.

Milad Avaz, som har kaldt serien sit »hjertebarn«, havde planlagt serien til fire sæsoner, og i vores årskåring skrev vi:

»Så TV 2, gør jeres borgerpligt og giv manden en kæmpe pose penge, så han kan styre denne lækkerbisken af en familiethrillerserie i mål«.

Men ak.

’Alfa’ kommer ikke tilbage med sæson 2, bekræfter Milad Avaz over for Soundvenue.

»Det er dødærgerligt. Historien var skabt til at blive fortalt over fire sæsoner, og jeg havde skrevet manuskript til halvdelen af sæson 2. Vi ville tage røven på publikum med et stort twist i sæson 2, der ville vende hele den mere klassiske kriminalfortælling på hovedet. Men i sidste ende valgte TV 2, at de ikke ville gå videre med den«, fortæller han.

Hos TV 2 forklarer fiktionschef Katrine Vogelsang, at serien opnåede fine seertal, men at man ikke har kunnet skaffe pengene til sæson 2. Første sæson var finansieret af Filminstituttets Public Service-pulje, men den prioriterer ikke andensæsoner, og det var ikke muligt at få andre om bord.

»Så skulle TV 2 selv investere så meget, at det ville være på niveau med en stor serie til hovedkanalen, og det ville unfair, at den som en TV 2 Zulu-serie primært henvendt til unge skulle trække et stort hovedkanalspublikum«.

Kan du forstå, hvis nogle seere føler sig lidt snydt, nu hvor sæson 1 sluttede så åbent?
»Både og. Vi ser det oftere ske i andre lande, særligt i USA, hvor serier bliver stoppet før tid. Derfor er det et gamble at lave en åben slutning. Vi diskuterer tit, hvor åbne og lukkede slutninger vi skal lave på vores serier. Men selvfølgelig er det ærgerligt, både for os og for dem, der har lavet serien«.

Og for seerne?
»Og for seerne, ja«.

Ærgrer du dig over, at sæson 1 ikke sluttede mere lukket?
»I bagklogskabens ulideligt klarere lys havde det nok bedre for publikum. Men det havde nok også knust arbejdslysten hos Milad«.

Milad Avaz prøvede at tage ’Alfa’ med over til andre streamingtjenester, men da det gik alt for langsomt med grønt lys og finansiering, måtte han til sidst prioritere andre projekter. Milad Avaz slog igennem med sine brødre Mehdi og Misam på lowbudget-filmen ’Mens vi lever’, men i dag er de karrieremæssigt gået hver til sit.  

Og selvom det røde lys til ’Alfa’ var en kold spand vand i hovedet, har det langt fra sat en bremseklods for Milad Avaz’ solokarriere.

Han arbejder nu på manuskriptet til sin første spillefilm som instruktør – en politisk thriller sat i Danmark, som han dog endnu ikke kan røbe nærmere detaljer om.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af