’WeCrashed’: Nu må nogen stoppe Jared Leto

’WeCrashed’: Nu må nogen stoppe Jared Leto
Jared Leto i 'WeCrashed'. (Foto: Apple TV+)

Apple TV+-miniserien om den eksplosive op- og nedtur for ejendomskæden WeWork og dens excentriske ejer Adam Neumann er en af den slags serier, hvor man bliver nødt til at sætte kikkerten for det blinde øje for at finde den store nydelse.

Men selv der vil man formentlig blive distraheret af den løsslupne, oppustede skypumpe kaldet Jared Leto.

Leto spiller eller – jævnfør Letos univers – er Adam Neumann. Neumann og Leto synes at dele mange træk i deres behov for at gå egne veje, hensynsløse behandling af sine medmennesker og larger-than-life-selvforståelse som jesusfigur for deres egen kult.

Men jeg køber ikke et sekund Letos præstation som Neumann. De unødvendige ansigtsproteser og knaldsorte kontaktlinser får Leto til at ligne en kølig seriemorder eller Tommy Wiseau fra ’The Room’s fætter snarere end den storcharmør og knalddygtige idésælger, israeleren Adam Neumann var igennem sin succesfulde opstigning i 10’erne, som man kan bevidne i dokumentaren ’WeWork: or The Making and Breaking of a $47 Billion Unicorn’.

Sammen med den introverte arkitekt Miguel McKelvey (spillet af Kyle Marvin) omdannede Neumann barndomsmindet om de kollektive kibbutzer til udlejede kontorfællesskaber i New York under mantraet WeWork. Folkeforføreren Neumann solgte WeWork til millennials og investorer som meget mere end en ejendomskæde. Det var et arbejdskollektiv med plads til fest og festivaler. En verdensforandrende bevægelse. En »bevidsthedsudvidende« livsstil. Eller efter manges overbevisning en lukket kult.

Anne Hathaway og Jared Leto i ‘WeCrashed’. (Foto: Apple TV+)

Letos inkarnation forenkler Neumann til ren overflade af stædig infantilitet og maniske udbrud. Udbrud, som mere lyder som et ekko af den grumme jødegnier-karikatur Watto fra Star Wars end virkelighedens Neumann.

Efter sigende skulle fem israelske stemmetrænere have hjulpet Leto. Til gengæld var der kun en uge mellem optagelserne på ’House of Gucci’ og ’WeCrashed’. Det lader til, at Leto er gået all-out og til grunde i inkarneret overspil.

Men hvad nu hvis man faktisk køber Letos gestaltning af Neumann? Så indtræder de næste bump på vejen.

’WeCrashed’ er ligesom sidste års Apple TV+-miniserie ’The Shrink Next Door’ baseret på en podcast. Historierne i begge serier strækker sig over en længere årrække og har svært ved at argumentere for deres lange spilletid.  ’WeCrashed’, som er skrevet af Lee Eisenberg og Drew Crevello, kører særligt i tomgang.

Hvert afsnit er bygget op om Adam Neumann, der får nye vilde ideer, en medarbejder eller investor, som har indsigelser, og Neumann, som med støtte fra sin kone Rebekah (Anne Hathaway) lader den ekstravagante storspenderende firmahåndtering køre hovedløst videre med tykke visuelle symboler som en løbende fustage til at varsle det uundgåelige nemesis.

Anne Hathaways bliver som Rebekah fanget i en rolle, der efter forgodtbefindende tilpasser sig plottet. Det ene øjeblik placeres Rebekah med efternavnet Paltrow – hun er kusine til en vis Gwyneth – som seriens emotionelle anker med forliste skuespildrømme, gennemgående mindreværd og familiesorg. I det næste er hun en iskold og ulidelig Lady Macbeth, der fyrer folk på stribe og despotisk leder den new age-prægede skoleudvidelse WeGrow.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Samme uklare vekslen finder man i seriens tone. Fra nærmest ’SNL’-satirisk udstilling af Neumann-parrets excessive levevis og urimeligt dumme beslutninger til drama om de mange mennesker, som monetært såvel som mentalt blev ofre for en egocentrikers indbildske koncept og storhedsvanvid.

Stilen er glat og lækker som et Apple-produkt og tempoet ofte energisk med Christopher Nicholas Bangs konstant pulserende elektroniske score. Udmattelsen melder sig dog, længe inden vi når til det ottende og sidste afsnit, med de utallige unødvendige montager af kontorfester, papirgennemlæsninger etc.

Har man alligevel kunnet se bort fra alle seriens små og store irritationsmomenter, vil jeg komme med et sidste spørgsmål:

Hvad vil serien?

WeWork opnåede i sit peak en værdiansættelse på 47 milliarder dollars og levede længe højt på, at særligt en masse millennials slugte Neumanns konceptuelle blændværk og bullshit-bingo om at ændre virksomhedskulturen og verden råt. Serien gør sit bedste for at forklare, hvordan Neumann kunne drive sit luftkastel så langt.

Men hvorfor en hel generation lod sig forblænde og afgav mange år af deres liv til Neumanns tomme retorik, er aldrig noget, serien interesserer sig synderligt for.

På den måde føles ’WeCrashed’ ofte lige så hul som Neumanns We-koncept.


Kort sagt:
»Stop ham«, råbte bestyrelsesmedlemmer, investorer, medarbejdere og disciple enstemmigt i 2019, da man endelig havde fået nok af Adam Neumanns lemfældige investeringsstrategi og megalomaniske fantasterier i spidsen for WeWork. Med serien ’WeCrashed’ er det ved at være tid til, at nogen siger det samme til Jared Leto.

Anmeldt ud fra hele serien.

’WeCrashed’. Serie. Hovedforfatter: Robert Siegel. Medvirkende: Jared Leto, Anne Hathaway, Kyle Marvin, O. T. Fagbenle. Spilletid: 8 afsnit á 55 min. Premiere: 18. marts på Apple TV+
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af