Den danske horrordebut ‘Natten har øjne’ genopliver jødiske dæmoner – se den foruroligende trailer

Den danske horrordebut ‘Natten har øjne’ genopliver jødiske dæmoner – se den foruroligende trailer
'Natten har øjne'. (Foto: Nordisk Film)

Dansk arthousehorror har fået et veritabelt gennembrud i år med Christian Tafdrups ‘Speak No Evil’, og minsandten om vi nu ikke får endnu en frisk gyserhistorie med dansk afsæt.

Gabriel Bier Gislason debuterer med ‘Natten har øjne’, der handler om den tidligere julekalenderskuespiller Leah (Josephine Park), som forelsker sig hovedkulds i engelske Maja (Ellie Kendrick fra ‘Game of Thrones’).

Leah rejser med Maja til England, hvor hun træder ind i et ortodokst jødisk miljø med den enigmatiske mor Chana (Sofie Gråbøl) i spidsen, mens det står mere og mere klart, at alt ikke er, som det skal være med Maja.

‘Natten har øjne’ trækker på jødisk mytologi for at skabe sin uhygge, og traileren giver en forsmag på de urovækkende begivenheder, der er i vente:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Gabriel Bier Gislason – søn af navnkundige Susanne Bier og instruktør/klipper Tómas Gislason – er uddannet instruktør fra New York University og har selv boet i London.

‘Natten har øjne’ er udtaget til den prestigefulde Tribeca-festival i New York i juni. Den får dansk premiere 30. juni.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af