Ruben Östlund langer ud efter Vinterberg og Bier i Cannes: »Danskerne er dårlige til at lave film«

Ruben Östlund langer ud efter Vinterberg og Bier i Cannes: »Danskerne er dårlige til at lave film«
Ruben Östlund til premieren på 'Triangle of Sadness' ved Cannes Film Festival. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Bølgerne går ofte højt, når polemiske Ruben Östlund udtaler sig i pressen.

Således også ved dette års Cannes Film Festival, hvor den svenske instruktør præsenterer sin modesatire ‘Triangle of Sadness’ – hans første film siden hans Guldpalmesejr med ‘The Square‘.

Endnu engang har han allieret sig med en række danske skuespillere foran kameraet, blandt andre Zlatko Buric og Vicky Berlin, men den svenske mester har til gengæld ikke meget tilovers for danske instruktører.

»Der har længe været snak om, at danskerne er gode til at lave film. Men jeg synes faktisk, at danskerne er dårlige til at lave film. De laver konventionel og kedelig historiefortælling«, siger Östlund i et videointerview med SVT.

Da journalisten spørger ham, hvad han tror, Thomas Vinterberg og Susanne Bier vil sige til kritikken, svarer han med et smil på læben: »Jeg er ligeglad med, hvad de siger til det. De laver ikke gode film«.

Hele postyret kommer sig af, at der i år er to svenske film i hovedkonkurrencen i Cannes, hvilket Östlund mener, bør anerkendes: »Det er på tide, at man i Sverige forstår, hvilket fremgangsrigt filmland vi er«.

I Danmark kan vi bryste os af én dansk film i hovedkonkurrencen, nemlig Ali Abbasis ‘Holy Spider’, der dog udspiller sig i Iran og på persisk.

Abbasi er selv opvokset i Sverige, hvor han også har lavet film, blandt andet hans Cannes-vinder ‘Grænse’. Han er dog uddannet fra Den Danske Filmskole, har et dansk pas og bor i København. Hovedparten af de resterende kræfter bag kameraet er ligeledes danske.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af