Chris Rock taler ud om Will Smith-lussingen på scenen i Danmark: »Jeg er ikke noget fucking offer«

Chris Rock taler ud om Will Smith-lussingen på scenen i Danmark: »Jeg er ikke noget fucking offer«
Chris Rock backstage til Oscar-uddelingen. (Foto: Al Seib /A.M.P.A.S. via Getty Images)

Chris Rock og Dave Chappelle optrådte i går i et nærmest proppet Royal Arena i København. 

Og de havde begge taget materiale med om det mest eftertragtede emne: Da Will Smith gav Chris Rock en syngende lussing for rullende kameraer under årets Oscar-show. 

Der var en gennemgående tråd i Rocks show, der gjorde op med offermentaliteten i samfundet – men Rock slog det klart: »Jeg er ikke noget fucking offer«, selvom han »blev slået af Suge Smith« med reference til Death Row Records-mogulen Suge Knight, der afsoner en 28-årig fængselsstraf for manddrab. 

»Jeg stod op og tog på arbejde næste dag«, lød det fra den 57-årige komiker om dagen efter lussingen. 

Som optakt til jokesekvensen om Oscar-lussingen skosede han politisk korrekthed og sagde drillende: »Folk, der siger, ord gør ondt, er aldrig blevet slået i ansigtet«. 

Han nævnte modsat foregående shows ikke Will Smiths undskyldningsvideo. 

Chris Rock gjorde det dog klart, at han ikke havde tænkt sig at spille offerkortet (med en slet skjult stikpille til Smith, der græd under talkshowet Red Table Talk): »Du kommer ikke til at se mig hos Oprah, hvor jeg krænger mit hjerte ud og siger: ‘Det triste er, at jeg virkelig elskede ‘Men in Black«. 

Forskellen på Will Smith og komikeren selv blev forklaret: »Jeg er opdraget ordentligt. Man slås ikke foran hvide mennesker. Man tager det lort udenfor som mænd«, hvilket hentede grin hos publikum. 

Chris Rock efterlod desuden ingen tvivl om, hvorvidt det gjorde ondt, da Smith slog ham: »Om det gjorde ondt? Motherfuckeren spillede Ali« og fortsatte: »Jeg spillede crackhead. Ali vs. crackhead – hvem vinder?« med reference til Smiths rolle som bokser Muhammad Ali og sin egen rolle som narkomanen Pookie i ‘New Jack City.’ 

Senere blev lussingen brugt som afsæt til at addressere MeToo: »Jeg blev slået til Oscar-showet. Jeg skal ikke fucking udsættes for MeToo«.

Dave Chappelle fik også omsat Rocks oplevelse til materiale ved at genfortælle, hvordan Rock kom på scenen, efter Chapelle selv blev overfaldet og første gang jokede med lussingen med ordene: »Var det Will Smith?«.

»Du blev angrebet for en måned siden, og først nu har du en joke«, morede han sig. 

Chappelle fortalte, at han var misundelig på Rock: »I det mindste blev han overfaldet af en filmstjerne, jeg blev tacklet af en helt fremmed«. Chappelle blev overfaldet af den aspirerende rapper Isaiah Lee, der går under kunstnernavnet NoName Trapper.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af