Disse serier skal du streame i oktober – fra hypet kokkeserie til ‘Riget’-comeback og to ventede Netflix-gys

Vi går en af de mest lovende seriemåneder i møde, når alt fra ’The White Lotus’ til Mike Flanagan vender tilbage.
Disse serier skal du streame i oktober – fra hypet kokkeserie til ‘Riget’-comeback og to ventede Netflix-gys
'The White Lotus' sæson 2. (Foto: HBO Max)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Bear’

Den kritikerroste dramady-serie ’The Bear’ var en af sommerens mest hypede amerikanske serier og kan nu endelig ses herhjemme om få dage.

Serien udspiller sig omkring Carmen ’Carmy’ Berzatto (spillet af Jeremy Allen White), der lever et liv på øverste hylde af restaurantverdenen som haute cuisine-kok, men må vende tilbage til sin hjemstavn Chicago i kølvandet på sin brors selvmord. Her overtager han sin brors efterladte sandwichbiks, og mens der bestemt ikke er tale om Michelin-kaliber, viser det sig at blive noget af en opgave for Carmy.

’The Bear’ er skabt af Christopher, der blandt andet har instrueret comedy specials for navne som Bo Burnham, Hasan Minhaj og Ramy Youssef.

Kan ses på Disney+ fra 5. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Midnight Club’

Kritikerroste Mike Flanagan, der står bag de succesfulde gyserserier ’The Haunting of Hill House’, ’The Haunting of Bly Manor’ og ’Midnight Mass’ samt spillefilmen ’Doctor Sleep’, vender tilbage med endnu en Netflix-produceret serie.

Mens titlen måske vækker tanker om det populære bilspil, er der dog igen tale om en serie i gysergenren, denne gang med et skud young adult, baseret på Christopher Pikes roman af sammen navn fra 1994.

I ’The Midnight Club’ følger man en gruppe dødeligt syge teenagere, som bliver indlogeret på Brightcliffe Hospice, så de selv kan bestemme, hvordan de vil forlade livet. Her begynder en række af de unge beboere, anført af Ilonka (Iman Benson) at undersøge stedets lokaler, der langsomt vækkes til live omkring dem, når de mødes i deres midnatsklub.

Kan ses på Netflix fra 8. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Riget: Exodus’

Porten til ’Riget’ er begyndt at åbne sig på ny.

Lars von Trier går meta med sin nye, imødesete installation i sin gyselige hospitalsserie, der ser en række velkendte og nye ansigter i skuespillernes A-klasse sætte fod på Rigshospitalets sepiatonede gange.

Bodil Jørgensens Karen, kendt fra Triers dogmefilm ’Idioterne’, forsøger – stærkt påvirket af serien ’Riget’ – at redde hospitalet fra undergang.

Soundvenues udsendte Jakob Freudendal rapporterede efter verdenspremieren på Venedig Film Festival:

»Lars von Triers rablende ’Riget’-finale sætter et udsyret punktum for kultserien (…). Hvis man skal beskrive ’Riget: Exodus’ med et begreb fra Lars von Triers eget univers, kan man sige, at der bliver »spasset ud«. Helt ud«.

Kan ses på Viaplay fra 9. oktober. Kommer senere på DR.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Playlist’

Siden David Finchers ’The Social Network’ har det været på mode at forvandle de store tech-succesers (og fiaskoers) dramatiske start til godt fiktionsdrama, fra ’Steve Jobs’ til ’Super Pumped: The Battle for UBer’ og ’The Dropout’.

Nu lægger Sverige også billet ind med Netflix-serien ’The Playlist’, der fortæller historien om musiktjenesten over dem alle, nemlig Spotify.

Serien, skabt af Per-Olav Sørensen (’Quicksand – størst af alt’), følger Spotify-grundlægger Daniel Ek og hans forsøg på at revolutionere en industri på et tidspunkt, hvor musikstreaming var associeret med ulovlig deling.

Kan ses på Netflix fra 13. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Shantaram’

Gregory David Roberts’ bestseller ’Shantaram’ har fået sig en seriebehandling med Charlie Hunnam i hovedrollen som en australt bankrøver og heroinjunkie, der flygter til 1980’ernes brogede Bombay (nutidens Mumbai) i Indien med intentionen om at lægge sit liv om. Men efter mødet med kvinden Karla står han over for dilemmaet at skulle vælge mellem kærlighed og frihed.

Fortællingen er efter sigende delvist baseret på hændelser fra forfatter Roberts’ eget liv og er instrueret af Bharat Nalluri, som tidligere har arbejdet på serier som ’Doctor Who’-spinoffen ’Torchwood’.

Seriens skaber og manuskriptforfatter er Steve Lightfoot, der blandt andet har arbejdet på ’Hannibal’ og ’The Punisher’.

Kan ses på Apple TV+ fra 14. oktober.

‘Nordland 99’. (Foto: Mads Nordvig)

’Nordland ’99’

’Stranger Things’-hypen har banket på hos DR.

’Nordland ’99’ foregår i en søvnig provinsby anno 1999, hvor normaliteten går op i sømmene, da en ung mand pludselig forsvinder.

For da hans venner og søster prøver at finde ud af, hvad der er sket, viser det sig, at lokalsamfundet gemmer på en grim hemmelighed. Og en efter en forvandler menige medbeboere sig til medskyldige. Men kan de unge overhovedet stole på hinanden?

På rollelisten finder man de unge talenter Elias Budde Christensen, Emilie Kroyer Koppel og Noa Risbro, mens Troels Lyby spiller landsbybetjenten, der helst lukker øjnene for problemerne og ikke bryder sig om de unges søgen efter svar.

Kan ses på DR fra 14. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Ramy’ sæson 3

Ramy Youssef overgik sig selv med anden ombæring af sin skelsættende skildring om at være ung og muslim – vaklende mellem sin tro og sine kødelige lyster i USA post 9/11.

Nu vender serien endelig tilbage med en tredje sæson, efter optagelserne blev sat på pause grundet pandemien.

Ramys konstante kriseramte liv fortsætter, hvor det slap i anden sæson (med et historisk lavpunkt). Nu vil han dedikere sig fuldt ud til sin onkels diamantforretning og fortsætte sin spirituelle rejse.

Kan ses på C More fra 19. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Guillermo del Toros Cabinet of Curiosities’

Det er ingen hemmlighed, at Guillermo del Toro har en stor forkærlighed til det monstrøse og det makabre. Den mexicanske gysermester har gennem en lang karriere formået at skræmme og forundre sit publikum med film som ’The Devil’s Backbone’, ’The Shape of Water’ og ’Pan’s Labyrinth’.

I samarbejde med Netflix har han nu skabt en uhyggelig antologiserie på otte afsnit, instrueret af nogle af de mest anerkendte genreinstruktører, så som Jennifer Kent (’The Babadook’), Panos Cosmatos (’Mandy’) og Ana Lily Amirpour (’A Girl Walks Home Alone at Night’).

Hver episode vil tage udgangspunkt i en ny historie og et nyt monster, baseret på historier fra del Toro selv, men også navne som horrorforfattergiganten H.P. Lovecraft.

Kan ses på Netflix fra 25. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The White Lotus’ sæson 2

’The White Lotus’ var en de absolut største vindere ved dette års Emmys med hele 10 statuetter baseret på 20 nomineringer.

Nu vender HBO-serien om »mareridtsferien, du virkelig gerne vil med på« tilbage med anden sæson, som kommer til at foregå på Sicilien med et nyt cast (heriblandt Aubrey Plaza, F. Murray Abraham, Tom Hollander, Haley Lu Richardson og Theo James) og Jennifer Coolidge som eneste genganger fra første ombæring.

Kan ses på HBO Max fra 31. oktober.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af