Netflix’ Jeffrey Dahmer-serie kritiseres for faktuelle unøjagtigheder

Netflix’ Jeffrey Dahmer-serie kritiseres for faktuelle unøjagtigheder
Evan Peters som Jeffrey Dahmer i 'Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story'. (Foto: Netflix)

Ryan Murphys aktuelle Netflix-serie om seriemorderen Jeffrey Dahmer er blevet et øjeblikkeligt seerhit for streamingtjenesten.

‘Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ har haft den bedste premiereuge på Netflix nogensinde, men serien har også mødt kritik – blandt andet fra familierne til Dahmers ofre.

Nu tilslutter endnu en kritisk stemme sig koret: Journalisten Anne E Schwartz, der var den første til at afdække Dahmer-sagen og som siden har skrevet adskillige bøger om ham, klandrer i et interview med The Independent serien for at tage sig lidt for mange kunstneriske friheder i dens omgang med fakta.

Schwartz anfægter blandt andet skildringen af Glenda Cleveland, spillet af Niecy Nash i serien, som Schwartz påpeger ikke var Dahmers nabo i virkeligheden.

»I løbet af de første fem minutter af første afsnit ser man Glenda Cleveland banke på hans dør. Intet af det skete i virkeligheden. Jeg havde problemer med at købe ind på serien, fordi jeg vidste, det ikke var nøjagtigt. Men folk ser det ikke på den måde. De ser det for underholdningens skyld«, siger Schwartz.

Hun er også uenig i fremstillingen af politiet som homofobiske og racistiske: »Jeg har tilbragt meget tid med dem og interviewet dem, der var til stede på gerningsstedet. Igen er der tale om en dramatisering, men i en tid, hvor det i forvejen ikke er let for politiet at vinde samfundets tillid, er det ikke en særligt behjælpelig repræsentation«.

»Når folk ser Ryan Murphys Netflix-serie og siger: ‘Åh gud, hvor er det forfærdeligt’, har jeg lyst til at sige til dem, at det ikke nødvendigvis foregik på den måde«, fortsætter Schwartz.

‘Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ kan ses på Netflix. Læs vores anmeldelse her.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af