Jonas Risvigs sexede ungdomssensation ‘Salsa’ får en opfølger – i bogform

Jonas Risvigs sexede ungdomssensation ‘Salsa’ får en opfølger – i bogform
Søstrene Filippa Coster-Waldau og Filippa Navarana i 'Salsa'. (Foto: Christian Torp)

‘Salsa’ var forsommerens helt store danske seriesensation, der med sit tiltrængte friske spin på ungdommens forhold til sex og kærlighed »var lige det, vi manglede«.

Nu udvider seriens skaber Jonas Risvig universet. Men hvor det som regel er bøger, der bliver adapteret til skærmen, er det i ‘Salsa’s tilfælde omvendt.

For DR-serien bliver videreført i et bogunivers, der udkommer hos Forlaget Gyldendal. Det løftede han sløret for på Instagram:

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Serieskaberen fortæller videre om motivationen bag ‘Salsa’-bøgerne i en mail til Soundvenue:

»Mens vi lavede serien, fik vi så mange fortællinger indsamlet hos målgruppen, og desværre måtte vi udelade en masse for at nå i mål med dén historie, jeg gerne ville fortælle. Derfor har det virkelig boblet i mig at udvide ‘Salsa’-universet«, lyder det fra Jonas Risvig.

Bogprojektet sker i samarbejde med seriens udviklende producer fra DR, David Brorson Fich, der har været en del af ‘Salsa’-serien fra start. Jonas Risvig fortæller, at det var Brorson, der kom med ideen om bogadaptationen:

»Jeg sov på hans idé og kunne mærke, at det var helt rigtigt. Det tændte mig,at udvikle serien på en måde, hvor man ikke bare omskriver en serie til en bog, men derimod udvider universet markant«.

Ifølge instruktøren kan alle ‘Salsa’-fans i første omgang se frem til i hvert fald én bog, der foregår i seriens univers med en række af de samme karakterer. Som en markant ændring nævner Risvig, at bogen »foregår på et helt andet tidspunkt end serien«.

Tematisk er det dog de samme ambitioner, der gjaldt for serien. Risvig fortæller, at bogprojektet skal bidrage til serieoplevelsen, men også stå for sig selv:

»Den skal være lige så fuld af sex, relationer og kærlighed. Det kunne jo være helt magisk at give unge noget at læse i den periode af livet, hvor man gerne vil blive klogere på sex, krop og køn«.  

I kølvandet på den positive modtagelse af ‘Salsa’ er forventningerne til bogprojektet helt i top:

»Der er høje forventninger til en videreudvikling af ‘SALSA’. Derfor udgiver vi heller ikke noget, før det rammer samme gnist som serien. Det er en svær opgave, men vi har fået det bedste forfatterhold, og i tæt samarbejde med Gyldendal tror jeg ikke, der går længe, før vi kan løfte sløret for flere detaljer«, lyder det fra ‘Salsa’-skaberen. 

‘Salsa’-producer David Brorson Fich fra DR uddyber, at universet tidligt var tiltænkt flere platforme:

»Idéen med ‘Salsa’ har fra starten været at fortælle nærværende og relevante historier til unge i samarbejde med de unge. Universet var tænkt til at have mange distributionsformer, og med Gyldendal har vi fundet den perfekte samarbejdspartner til at tage det næste skridt for ‘Salsa’. Og med succesen fra den første sæson af tv-serien er det helt sikkert ikke det sidste, Danmark hører fra Jonas Risvig og ‘Salsa’-holdet«, skriver han i mail til Soundvenue.

Hvorvidt det betyder, at man udover bogprojektet også kan tillade sig at håbe på en sæson, må tiden vise. Nærmere detaljer om bogens forfatter og udgivelse må vi vente på lidt endnu.

Tilbage i juni udtalte Risvig følgende om seriens fremtid til Soundvenue:

»Jeg er totalt klar. Hele holdet er mega klar, og jeg håber på, at ’Salsa’ kan blive det nye store DR-flagskib. Jeg synes, den har potentialet til det, og jeg håber, at DR har lyst til at gøre det sammen med os og lade den blive ved som en serie som ’Doggystyle’, der fik flere sæsoner«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af