Samuel L. Jackson svarer på Quentin Tarantinos Marvel-kritik

Samuel L. Jackson svarer på Quentin Tarantinos Marvel-kritik
Samuel L. Jackson som Nick Fury. (Foto: PR)

Samuel L. Jackson er ikke helt enig med sin mangeårige samarbejdspartner Quentin Tarantino, når det gælder Marvel-film.

Tarantino vakte opsigt, da han sidste uge sagde, at Marvel-skuespillere ikke er rigtige filmstjerner.

Det fik ‘Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings’-hovedrolleindehaver Simu Liu til at gå i rette med Tarantino, og nu erklærer Samuel L. ‘Nick Fury’ Jackson sig altså også uenig med mesterinstruktøren.

»Det kræver en skuespiller at være de specifikke karakterer. Og tegnet på filmstjernestatus har altid været hvad? Røve i sæderne? Hvad taler vi om?«, siger Jackson under talkshowet ‘The View’ ifølge Indiewire og fortsatte:

»Det er ikke en stor kontrovers for mig at vide, at disse skuespillere åbenbart er filmstjerner. Chadwick Boseman er Black Panther. Det kan man ikke tilbagevise, og han er også en filmstjerne«.

Tidligere på ugen udtalte Tarantino: »Skuespillerne (i Marvel-filmene, red.) er berømte. Men de er ikke filmstjerner. Captain America er stjernen. Jeg er ikke den første til at sige det, det er blevet sagt en trilliard gange«.

Han uddybede: »Hvis en skuespiller i 2005 eller bare i 2009 var med i en film, der gjorde det så godt (ved billetlugerne, red.), som en Marvel-film gør det, ville den skuespiller være en ny stjerne (…) Hvilket betyder, at folk gerne vil se ham eller hende i noget andet bagefter. Sandra Bullock er med i ’Speed’, og alle synes, hun er fantastisk, og selvom hun laver nogle middelmådige film bagefter, ’The Net’ og sådan noget, vil folk alligevel se hende i de film også. Men sådan er det ikke i dag. Vi vil kun se den fyr spille … Wolverine eller whatever«.

Mens Marvel-stjernerne (ikke overraskende) stiller sig i opposition til Tarantino, får instruktøren opbakning fra Soundvenues filmredaktør, der argumenterer for, at Tarantino faktisk har ret i sine udtalelser.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af