Adam Sandler stoppede med at læse anmeldelser, efter ‘Billy Madison’ blev slagtet: »Det var hårdt«

Adam Sandler stoppede med at læse anmeldelser, efter ‘Billy Madison’ blev slagtet: »Det var hårdt«
Adam Sandler på scenen ved Independent Spirit Awards 2020. (Foto: Tommaso Boddi/Getty Images)

Adam Sandler har i de seneste år nydt stor kunstnerisk succes med roller i film som ‘Uncut Gems‘, ‘The Meyerowitz Stories‘, ‘Punch-Drunk Love’ og senest Netflix-basketballfilmen ‘Hustle’.

Men sådan har det ikke altid været. Langt fra faktisk.

Under et arrangement i forbindelse med priskampagnen for ‘Hustle’ kom Sandler ind på hans forhold til anmeldelser, som ændrede sig drastisk i kølvandet på modtagelsen af hans tidlige film ‘Billy Madison’. Det skriver Indiewire.

»Da jeg som 17-årig begyndte i branchen, tænkte jeg ikke på anmeldere. Jeg indså ikke engang, at de ting (anmeldelser, red.) var på vej. Jeg troede bare, at man lavede film og så tog folk ind for at se dem«, siger Sandler og fortsætter:

»Da ‘Billy Madison’, som min ven og jeg skrev, udkom, tænkte vi: ‘Fedt, de kommer til at skrive om den i New York!’. Vi voksede op med aviserne, da vi læste på New York University. Da vi så læste den første anmeldelse, tænkte vi: ‘Åh gud, hvad foregår der? De hader os’. Vi tænkte, at det bare var den ene avis, men 90 procent af de andre aviser skrev også, at filmen var skrald«.

Det ledte Sandler til beslutningen om at lade være med at læse anmeldelser, fordi »det var hårdt«. Men alligevel kunne han ikke undslippe kritikken:

»Med ‘Happy Gilmore’ og ‘The Wedding Singer’ hørte vi stadig om kritikken. Folk ville ringe til os og sige: ‘Er det ikke ufatteligt, at de siger det her om jer?’ Jeg ville sige: ‘Jeg har ikke læst det, mand’«.

»I sidste ende har alt artet sig fantastisk. Og jeg forstår godt, at anmelderne ikke kommer til at kunne lide bestemte ting. Jeg forstår godt, at det ikke fungerer for dem«.

Han delte også det visdomsord, hans far gav ham, da han kæmpede med den hårde kritik, som siden har hjulpet ham med ikke at tage det hele så tungt:

»Jeg kan huske en gang, hvor det ikke gik, som det skulle. Jeg lavede en fejl på scenen eller blev forbigået til en audition. Jeg var ked af det og formentlig også pinligt berørt. Så sagde min far: ‘Adam, du kan ikke altid være glad. Folk kommer ikke altid til at kunne lide dig. Du kommer til at begå fejl’«, fortæller Sandler og fortsætter:

»Jeg sagde: ‘Men jeg vil bare gerne være glad. Jeg orker ikke alt det andet skidt’. Han sagde: ‘Hvis du ikke mærker de andre ting, vil du ikke mærke det, når du faktisk er glad’«.

Adam Sandler er næste år aktuel i ‘Murder Mystery 2’ samt i ‘Chernobyl’-instruktøren Johan Rencks nye film ‘Spaceman’, der virker som endnu en lovende kunstnerisk bedrift for Sandler.

Han arbejder også på en ny film med Safdie-brødrene, der gav Sandler hans bedste rolle med ‘Uncut Gems’.

Fejl: Argumentet 'posts' er ikke sendt med