Filmfans joker med, at Nomas lukning skyldes ‘The Menu’

Filmfans joker med, at  Nomas lukning skyldes ‘The Menu’
'The Menu'. (Foto: 20th Century Studios)

I sidste uge var den altoverskyggende nyhed i den gastronomiske verden, at Noma lukker. 

Det var der nogle filmfans, der på humoristisk vis fandt en smule suspekt i kølvandet på filmen ‘The Menu’, der uden tvivl har fundet inspiration hos den danske eliterestaurant. Den blev nemlig gjort tilgængelig til streaming dagen inden, nyheden om Noma blev offentliggjort i The New York Times. 

Her følger man en eksklusiv gruppe gæster, der får deres livs middag på den afsides restaurant Hawthorne, hvor Ralph Fiennes’ psyokpatkok Julian Slowik hersker. Der bliver serveret koncepter holdt intense råvarerforedrag og mere til i Mark Mylods Michelin-gyser, der tager en drejning, da det viser sig, at det er restaurantens allersidste servering.

På Twitter var folk hurtige til at tage de første spadestik til en satirisk konspiration, mens historierne om de dårlige arbejdsforhold fyldte sammen med skuffelse og forbavselse.

»I hælene på at ‘The Menu’ er kommet ud, er det her næsten satirisk, men jeg kan ikke tro, at Noma endelig lukker«, skrev en bruger, mens en anden også jokede med det suspekte i lukningens timing og filmen:

» er jeg den eneste, der synes, det er low key sus, at det bliver annonceret, at Noma lukker butikken, så hurtigt efter The Menu kom ud?«.

Sidenhen har mange, der har givet deres besyv med om Noma vs. The Menu, der først og fremmest er for sjov. Der blev således også plads til referencer for ‘Euphoria’-fans og på filmfan-manér en mere obskur joke om dødsritualet hos den svenske pagankult i Ari Asters ‘Midsommar’.

Se flere Twitter-reaktioner her:

Således lød der også en advarsel til de gæster, der ønskede at deltage i restaurantens sidste middag. Hvis man har set ‘The Menu’, kan man kun give brugeren ret!

Nyheden om Noma lander på et tidspunkt, hvor kokkerollen har været et af de helt store temaer i film og tv med serier som ‘The Bear’ og film som ‘Boiling Point’ og ‘The Menu’. 

Herhjemme fortsætter kokkegranskningen hos Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag, der har serien ‘Bag enhver mand’ på vej i år, som foregår i restaurationsbranchen.  

‘The Menu’ kan streames på Disney+.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af