Hollywood-skuespiller overraskede alle med Oscar-nominering i sidste uge – nu risikerer hun at miste den

Hollywood-skuespiller overraskede alle med Oscar-nominering i sidste uge – nu risikerer hun at miste den
Andrea Riseborough i 'To Leslie'. (Foto: PR)

Andrea Riseborough overraskede alt og alle, da hun i sidste uge blev Oscar-nomineret for sin præstation i den lille indiefilm ‘To Leslie’ – foran forhåndsfavoritter som Viola Davis (‘The Woman King‘) og Danielle Deadwyler (‘Retfærdighed for Emmett Till‘).

Men nu risikerer Riseborough at få frataget sin nominering. I hvert fald har Oscar-Akademiet igangsat en intern undersøgelse for at afklare, hvorvidt Riseboroughs kampagne overholdt Akademiets regler. Det skriver blandt andet Variety.

Akademiet nævner ikke ‘To Leslie’ direkte i pressemeddelelsen omkring den interne undersøgelse, men langt de fleste Hollywood-medier skriver, at koblingen ligger lige for.

I Akademiets pressemeddelelse lyder det, at man »undersøger kampagneprocedurerne for dette års nominerede med henblik på at sikre, at ingen af retningslinjerne blev overtrådt«.

Nomineringen af Riseborough har særligt overrasket mange, fordi filmen kun omsatte for 27.000 dollar, da den blev vist i de amerikanske biografer over nogle få uger i efteråret.

Filmen formåede dog at søsætte en effektiv græsrodskampagne i den sidste fase af stemmeperioden, hvilket blandt andet fik Oscar-stjerner som Kate Winslet, Amy Adams, Charlize Theron, Cate Blanchett og Gwyneth Paltrow til offentligt at støtte en nominering af Riseborough.

Det er endnu ikke klarlagt, præcis hvorfor ‘To Leslie’-kampagnen skulle have været over grænsen. Men kampagneholdet beskyldes blandt andet for at have brugt »aggressive« kampagnestrategier ifølge Variety.

Ifølge en artikel i Hollywood-mediet Puck skulle kampagnen være på kant med reglerne, fordi kampagnen har kontaktet medlemmer af Akademiet direkte og opfordret dem til at stemme på Riseborough og starte en word of mouth-kampagne.

Det skulle være på kant med reglerne om, hvordan man må tage kontakt til medlemmer af Akademiet i kampagneprocessen, hvor lobbyarbejde officielt er forbudt, men alligevel en stor del af spillet.

Ledelsen i Akademiet mødes tirsdag for at diskutere situationen.

Andrea Riseborough er en særdeles anerkendt indie-skuespiller og har medvirket i film som ‘Birdman’, ‘Possessor’, serien ‘ZeroZeroZero’ og Lone Scherfigs ensemble-film ‘The Kindness of Strangers’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af