Alec Baldwins mulige fængselsdom for ‘Rust’-ulykke bliver stærkt nedsat

Alec Baldwins mulige fængselsdom for ‘Rust’-ulykke bliver stærkt nedsat
Alec Baldwin. (Foto: Mark Sagliocco/Getty Images for National Geographic)

I januar blev Alec Baldwin af New Mexicos District Attorney tiltalt for uagtsomt manddrab for ulykken med en rekvisitpistol, der tog livet af filmfotogragen Halyna Hutchins under optagelserne af filmen ‘Rust’. Filmets våbenansvarlige Hannah Gutierrez-Reed fik også tiltalen.

Alec Baldwins advokat kaldte da beslutningen for »et forfærdeligt justitsmord«.

Nu er tiltalen blevet formindsket til maksimalt at blive 18 måneder, det beretter Indiewire.

Det skyldes at anklagerne fravalgte at inkludere en lovbestemmelse omkring brug af skydevåben i sagen. I den sammenhæng får man minimum fem års fængsel for våbenbrug. Dommen vil i stedet lyde på mellem halvandet år og 18 måneder, hvis de anklagede bliver dømt for uagtsomt manddrab. Der er søgt om samme nedsættelse for Gutierrez-Reed.

Den frafaldne juridiske vedtægt skyldes i følge anklageren, at man forsøger at nå til hurtigere til en dom, mens Baldwins advokater har kaldt det en »basal juridisk fejl«. Det skyldes at det stykke pågældende våbenlovgivning først trådte i kraft flere måneder efter sagens ulykke indtraf. Den lovgivning der gjaldt inden forudsatte intentionel skade med skydevåben, hvilket ikke var tilfældet under ‘Rust’-ulykken.

»For at undgå videre juridiske distraktioner fra Mr. Baldwin og hans advokater, har domstolen og den særlige anklager fjernet vedtægten for skydevåben (the firearm enhancement, red.) fra tiltalen om det uagtsomme manddrab i forbindelse med Halyna Hutchins død på ‘Rust’-filmsettet«, udtalte talspersonen for anklagemyndigheden i New Mexico, Heather Brewer, i en pressemeddelelse til Indiewire.

»Anklagerens prioritet er at sikre retfæridghed ikke sikre indtjenende arbejdstimer for advokater fra storbyen«, lød det videre.

Baldwins advokater har ikke kommenteret på udviklingen i sagen, mens Gutierrez-Reed har bifaldet det.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af