Dave Chappelle vinder Grammy for kontroversielt Netflix-show

Dave Chappelle vinder Grammy for kontroversielt Netflix-show
Dave Chappelle under hans 'The Closer'-show for Netflix. (Foto: Mathieu Bitton)

Dave Chappelle vandt prisen for Best Comedy Album, da der natten til mandag blev overrakt Grammypriser i USA.

Komikeren fik prisen for Netflix-specialen ‘The Closer’, der ellers skabte voldsom splid, også internt hos Netflix, da det landede på platformen i oktober 2021.

Dengang modtog både Chappelle og Netflix kritik fra blandt andre transpersoner, der var ansat hos streamingtjenesten, Human Rights Campaign og The National Black Justice Coalition.

I ’The Closer’ udtrykker Chapelle solidaritet med J.K. Rowling og tilslutter sig gruppen TERFs (trans-exclusionary radical feminist) – en feminist, der udelukker transpersoner.

Men det har åbenbart ikke påvirket Grammy-juryen, der i øvrigt også gav Chappelle en pris i 2018, 2019 og 2020. I år havde de desuden nomineret en anden kontroversiel komiker, Louis CK – foruden Jim Gaffigan, Randy Rainbow og Patton Oswalt

’The Closer’ var ikke den første af Chappelles shows, der modtog kritik fra især transmiljøet.

Siden hans tilbagevenden i 2017 til comedy med fire standup-shows på Netflix i 2017, er hans fokus på transpersoner blevet større og større. SF Gate har en tidslinje over udviklingen.

Netflix’ co-CEO Ted Sarandos sendte en intern besked til Netflixmedarbejderne i 2021, der lød:

»Vi tillader ikke titler på Netflix, der er designet til at provokere had eller vold, og vi mener ikke, at ’The Closer’ overskrider den grænse«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af