Dave Chappelle anklager sine modstandere for at »lægge op til vold mod dem selv for omtale«

Dave Chappelle anklager sine modstandere for at »lægge op til vold mod dem selv for omtale«
Dave Chappelle under hans 'The Closer'-show for Netflix. (Foto: Mathieu Bitton)

Sidste år blev Dave Chappelle overfaldet på scenen i Los Angeles i forbindelse med arrangementet Netflix is a Joke efter hans show ‘The Closer’ fik kritik for at være transfobisk og flere af Netflix’ medarbejdere strejkede i protest.  

Efterfølgende var der stor debat, da overfaldspersonen Isaiah Lee fortalte, at han gjorde det for at vise komikeren, at hans udtalelser var transfobiske.

Som reaktion på den negative opmærksomhed aflyste det store spillested First Avenue i Minneapolis en optræden med Chappelle i juli måned og delte end undskyldning for at have hyret ham. 

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nu har komikeren luftet sine følelser om sidste års ophedede situation i podcasten Midnight Miracle, som han selv er vært og producer på (via Deadline):  

»Jeg var oprevet. Jeg var ikke sur, fordi de aflyste showet. Jeg var sur over udtalelsen, de offentliggjorde… er I kede af det? Over at I har booket mig? (…) Jeg er ikke engang sur over, at de har et problem med mit arbejde. Godt nok. Det er lige meget. Det jeg har et problem med, er ideen om, at fordi de ikke kan lide det, så må jeg ikke sige det«.

Chappelle forklarede også, at han fandt det dobbeltmoralsk, at dem der demonstrerede mod ham eftersigende smed æg efter de gæster, der stod i kø for at se showet, der efter First Avenues aflysning blev rykket til et andet spillested. 

»På en mærkelig måde, var det deres intention at lægge op til vold mod dem selv for omtale«, fortalte komikeren om protesterne og fortsatte: 

»Trans (personerne, red.) og deres forkæmpere siger altid, at mine jokes på en eller anden måde, vil blive den dybere årsag til en eller anden forestående vold, som de føler er uundgåelig med mine jokes«. 

Men fra Dave Chappelles synspunkt, er det hans modstandere, som i sidste ende opfører sig mest voldeligt, selvom han anerkender at hans jokes kan være stødende: 

»Men jeg bliver nødt til at fortælle dig, at lige så ufølsomme de (komikerens udtalelser, red.) var, måden de protesterede på ved at smide æg på folk, kaste med hegn, bande og skrige (…)…«. I følge Chappelle var det påfaldende, at der ikke var nogle af hans fans, der »tævede« demonstranterne.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af