Efter tumult og skrottede superhelteprojekter annoncerer DC ambitiøst univers – men det er ikke Marvel 2.0

Efter tumult og skrottede superhelteprojekter annoncerer DC ambitiøst univers – men det er ikke Marvel 2.0
Henry Cavill i 'Batman v Superman: Dawn of Justice'. (Foto: PR)

Der har været røre i DC-andedammen længe med aflyste projekter og en ny linje med hyringen af Marvel-folk som James Gunn og Peter Safran.

Mens det har betydet farvel til Henry Cavills ‘Superman’-projekt , ‘Wonder Woman III’ og Dwayne Johnsons ‘Black Adam’-efterfølger, er der nu endelig blevet meldt ud, hvilke nye titler DC har i støbeskeen.

Ti projekter er blevet offentliggjort, som skal udgøre et nyt forbundet univers med DC-figurer under titlen »Guder og monstre«.

Fans kan glæde sig til nye film om tegneseriefavoritter som Superman (men uden Cavill) og Batman samt Supergirl, sumpmonsteret Swamp Thing, mens Green Lantern er hovedpersonen i en ny serie. Ligeledes kommer der til at blive lavet seriefortællinger ud af det historiske miljø, hvor Wonder Womans blev født samt karakteren Amanda Waller – ‘the Wall’, kendt fra ‘The Suicide Squad’ som Viola Davis har lagt krop til. I alt er der fem film og fem serier på vej.

Det offentliggjorde DC på en pressekonference (via Indiewire). Indtil nu har der været fire projekter på vej i form af ‘Aquaman The Lost Kingdom’, ‘Shazam! Fury of the Gods’, ‘The Flash’ og ‘Blue Beetle’.

Med kendskab til Marvels tidslinjetankegang for deres overlappende franchises, kunne meget tyde på, at DC forsøger at gøre dem kunsten efter.

Det kommenterede James Gunn på ved pressekonferencen: »Mange folk tror, det kommer til at blive et Marvel 2.0. Det gør det ikke«. Han understregede vigtigheden af at etablere de enkelte figurers film og serier som tydelige selvstændige universer, der dog bliver del af samme større fortælling, beretter Indiewire.

Det nye DC-univers tæller ikke andre projekter, der allerede er i gang som Joker-efterfølgeren ‘Joker: Folie a Deux’ og ‘The Batman Part II’, hvis premieredato netop er blevet annonceret.

De forskellige superhelte- og skurkeprojekter vil komme ud i løbet af de næste par år og er lige nu på forskellige stadier i udviklingsprocessen. De bliver lanceret som henholdsvis biograffilm eller til streaming på HBO Max, men de nærmere detaljer omkring projekterne kan stadig nå at ændre sig med tiden.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af